Роденият в Кърджали доц.д-р Станимир Сираков участва в уникална операция по вадене на килограмов тумор от мозък

Тумор с тегло над 1 килограм беше отстранен от мозъка на 41-годишен пациент. До момента в света има описани само няколко подобни случая. Уникалната не само за България, но и в световен мащаб операция, е била извършена преди дни в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Преди да дойде в болницата, пациентът е бил консултиран с наши и чужди специалисти, които изразяват мнение, че болестта е в твърде напреднал стадий и рисковете от хирургичното лечение са огромни.

След внимателно обсъждане, екип, съставен от различни специалисти от УМБАЛ "Св. Иван Рилски", решава да поеме риска и да даде шанс за живот на пациента. В момента мъжът се чувства добре и се възстановява успешно в Клиниката по неврохирургия.

Подробности за уникалната интервенция ще бъдат дадени на специална пресконференция, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

В екипа, участвал в операцията, са неврохирургът д-р Емануил Найденов, неврорентгенологът доц. Станимир Сираков, анестезиологът д-р Любомир Падарски и радиологът д-р Марин Пенков.

dir.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини