4 °C

Жителите на кв. „Изгрев“ от Ардино против изграждането на Базова станция за мобилна комуникация

Разтревожени граждани от най-големия ардински квартал „Изгрев“ негодуват срещу изграждането на Базова станция за мобилна комуникация. Съоръжението е предвидено да се разположи в непосредствена близост до детска площадка и жилищните сгради и ще представлява риск за живота и здравето  на живеещите в квартала. В тази връзка десетки жители от квартала дойдоха в заседателната зала на общината, за да се срещнат с представители на мобилния оператор А1 и да намерят оптималния вариант от ситуацията. На срещата присъстваха цялото ръководство на общината, начело с кмета инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, регионалният мениджър oтдел „Корпоративни клиенти и държавни структури – Южна България“ към мобилния  оператор А1 инж. Стоян Крушев, главният архитект на община Ардино арх. Станислав Луков.

Хората заявиха, че кварталът им ще бъде засегнат от антените, които ще излъчват микровълново електромагнитно лъчение и ще наруши жизнената им среда. Настояват да се спре незабавно изграждането на приемно-предавателната станция, както и за спешни промени в действащото законодателство, които да забранят монтирането на базови станции в близост да населени места. Те уточниха, че около 100 души вече са се подписалисрещу спирането на строителството на базовата станция.

Кметът инж. Изет Шабан заяви, че не трябва да се изграждат съоръжения, които са вредни за здравето на хората и не се искат от населението. „Заставам твърдо на страната на  гражданите и техните искания. Незабавно трябва да се преустанови строителството на базовата станция и заедно с представителите на мобилния оператор А1 да се търси вариант за решаването на проблема“, категоричен бе инж. Изет Шабан.

Регионалният мениджър на мобилния  оператор А1инж. Стоян Крушев, увери разтревожените жители на квартал „Изгрев“, че лично ще съдейства в най-близко време да се проведе съвместна работна среща с ръководството на община Ардино и гл.инженер на А1 и неговият екип. „Нека на тази среща да се излезе с такова решение, което да удовлетвори желанието и исканията на гражданите и да бъде полезно, за да се подобри обхватът на мобилния оператор в града“, заяви инж. Крушев.

Гюнер Шукри

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 05.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Успехите ви през този ден ще надминат и най-големите ви очаквания. Доволни сте от работата си напоследък, но днешният ден ще ви накара да се стремите към все по-големи върхове. Просто виждате възможностите си и търсите начини да ги осъществите. Дори това да не стане веднага, бъдете уверени, че съвсем скоро ще имате нови поводи за радост.
05 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Следвайте програмата си, бъдете ясни, защитавайки позициите си и не допускайте съмнение относно намеренията си. Не се заемайте с прекалено много ангажименти, оставете нещата, които не зависят от вас да ги свършат другите. Приятна изненада от бързите промени около вас.
05 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Откривате нови насоки за себе си днес. Денят ще е изразително успешен за бизнес начинанията ви. Осланяйте се на вътрешното си чувство и търговски нюх при взимане на важни решения, касаещи бъдещи проекти. Очертава се благоприятна възможност за съдружие с коректен и състоятелен партньор.
05 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще ви срещне с различни хора и случаи. Чувствате се на мястото си, защото имате желание да сте полезни, а и резултатите потвърждават това. Обърнете внимание на проблем, който вълнува близък човек. Изслушайте го и му изложете своето виждане, без да го укорявате. Това ще му помогне.
05 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Осигурете си спокойствие, ако искате да се съсредоточите над въпросите, които очакват решението ви. Близките ще разберат потребността ви и няма да ви занимават с проблемите си. Добрите ви намерения прозират, за това и резултатите от труда ви ще са добри. Стъпка по стъпка отхвърляте задачите и вървите към целта си.
05 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Дайте израз на вярата и подготвеността си, като оставите съмненията само за себе си. Така ще овладеете положението и ще спечелите на своя страна също можещи и финансово обезпечени партньори. Доброто ви отношение към някого ще го подтикне към себе изява и жеста ви ще се оцени. Здравословните проблеми ще отшумят.
05 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Отношенията с партньора ви създават проблеми, които ще ви тормозят през целия ден. Опитайте се да бъдете справедливи и разделете вината поравно. Стремите се към хармонични отношения, които на този етап ви убягват. Не насилвайте нещата, защото има опасност от раздяла. Погрижете се за изостанали задачи и не превръщайте в драма личните си неудачи.
05 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Повечето от вас днес се заемат с въпроси, за които не са имали достатъчно време през изминалата седмица. Сега ви се отдава благоприятна възможност да сложите ред там, където ви е необходимо и вие едва ли ще я пропуснете. Прекалено емоционални сте в отношенията си с хората около вас, което може да стане сериозна причина за неразбирателства.
05 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Уверени в силите си, ще подходите прагматично към решаване на професионален проблем. Няма да ви е излишна подкрепата на колегите, за това не я пренебрегвайте. Делово предложение ще ви ангажира с време за проучване на възможностите му. Сами преценете плюсовете и минусите, които то носи.
05 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Интересите ви в конкретна сфера ще се задълбочат и развивайки се, видимо ще напредвате. Като цяло денят ви ще е по-ведър, присъствието на някого, когото харесвате ще внася допълнително стимул в делата ви и с желание ще търсите възможности за отмора. Ако сте естествени, ще ви бъде по-лесно.
05 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отлични възможности за професионално израстване ви предлага и днешният ден. Ако дадете всичко от себе си и избягвате всякакви недоразумения на работното място ще се радвате на блестящ успех. Разговор с важен за вас човек може да ви накара сериозно да се замислите над пренебрегван проблем.
05 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Добре съзнавате сериозността на задачите си и пристъпвате отговорно към изпълнението им. Това ще повиши доходите ви, а с тях и удобствата в живота на семейството ви. Развитията в делата на близък човек ще внесат успокоение в душата ви. Подкрепа от приятел, която може да е и чисто духовна, но безценна за вас.
05 дек 2019
Последни новини