Цветелина от Ардино – държавен шампион по тенис на маса в „Млад олимпиец“ до 18 години

Златен медал спечели  Цветелина Георгиева от ардинския клуб по тенис на маса  „Юнак“ във втория етап на Националния турнир „Млад Олимпиец“  до 18 години. Надпреварата се проведе през уикенда във Варна при отлична организация от страна на домакините. Право да участват в нея имаха 32-те най-добри тенисисти  от цяла България.  В решаващата среща за златното отличие Цветелина победи  с 3:1 гейма Калина Христова от „Корабостроител“ (Варна).Преди товаардинчанката преодоля на полуфинала в зрелищен мач Михаела Стоянова от „Металик“ (Перник). Шесто място в класирането взедругата състезателка на „Юнак“ СиделяМутлу, която придоби право да участва в Топ16. А Демет Мехмед отпадна в груповата фаза.

При момчетата НурканХалилходжасъщо отпадна в груповата фаза.

Треньорът на СКТМ „Юнак“ Бейхан Емин (Майкъла) заяви, че е останал много доволен от играта на своите възпитаници, особено от Цветелина. „ Това е първият успех на Цветелина срещу опитната състезателка Калина Христова. А постижението е голям успех за нея и за Ардино“, заяви Емин. Той изказва искрените си благодарности към всички,които помагат за развитието на тениса в Ардино.

Припомняме, че Цветелина Георгиева стана победител и във втория етап на Националния турнир „Млад олимпиец“ до 15 г. във Варна.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини