Трезвен джигит слаломира между мантинелите на пътя при Върхари, катастрофира

40-годишен водач пострадал леко, след като загубил контрол над управлението на лек автомобил „Форд“ и последователно се блъснал в мантинела в лентата за насрещно движение, а след това в еластична ограда и в своето платно. Произшествието станало вчера около 15,30 часа в землището на село Върхари. Шофьорът бил прегледан в Спешното приемно отделение в кърджалийската болница и освободен. Не е констатирана употреба на алкохол. Катастрофата е обработена по административен ред с акт по ЗДвП. Животни на пътя са станали причина за пътни произшествия района на село Вранско и в село Джелепско. Няма пострадали. Произшествията са били обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

Нерегистриран автомобил „БМВ“ бил засечен в село Рогач при извършена проверка от полицейски служители от РУ-Крумовград. Колата била управлявана от 20-годишен и при направена справка се оказало, че е с прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение на собственик да регистрира моторно превозно средство в двумесечен срок от придобиването му.

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Момчилград за управление на автомобили след употреба на алкохол. Малко след 5 часа на 9 ноември в областния град за проверка бил спрян „Опел“, управляван от 31-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 1,91 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е отказана е кръвна проба за анализ. Шофьорът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. За същото престъпление в РУ-Момчилград на 10 ноември е бил задържан 70-годишен, който се движил с лек автомобил „Субару“, в землището на село Груево на завой загубил контрол над управлението и се преобърнал. Тестът за алкохол отчел 1,54 промила. Взета е кръвна проба за анализ. Образувано е бързо производство.

112 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на полицейските управления в Ардино и Джебел с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. Констатираните нарушения на ЗДвП са 43, съставени са 7 акта и 36 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини