Езиковата гимназия демонстрира опит в иновациите

Доказала своя опит като иновативно училище през изминалите две години, Езиковата гимназия „Христо Ботев“ – град Кърджали, е пример за добри практики. Тази година училището участва в проекта на МОН                 „Иновации в действие“, награждащ проекта „ Иновативно училище“. Основна цел на проекта е да се повиши качеството на образователния процес  чрез увеличаване на интерактивността и активното включване на учениците посредством иновативни педагогически методи, както и употребата на дигитални средства и информационни технологии в обучението.

На 08.11. 2019 година гости на Езиковата гимназия бяха ученици и учители от Хуманитарната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий“ – град Казанлък, които за първа година работят по проекта на МОН „ Иновативно училище“ и са избрали Езиковата гимназия в Кърджали за сигурен партньор, от който да почерпят опит.

Ботевци споделиха своите идеи, които през иновативната седмица през май 2018 година реализираха на тема „ Природата-дом“ , а през иновативната седмица на 2019година – „ Здравето – универсална човешка ценност“. Интересните презентации, скечове, компютърни анимации, интервюта, филми, авторски песни и поетични творби  предизвикаха възхищението на гостите, които усетиха динамичния живот в Езиковата гимназия, и се потопиха  в една творческа атмосфера и в отлична образователна среда – модерно оборудвани и тематично обособени кабинети, спортни съоръжения и зали. Преди отпътуването си учителите и учениците от Хуманитарната гимназия изразиха своя възторг от всичко, до което успяха да седокоснат, и увериха своите партньори от Езиковата гимназия, че ще ползват добрия им опит.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини