Кметът инж.Хасан Азис положи клетва за пети пореден път, заклеха се съветници и селски първенци

Изображение 1 от 6

    Днес по волята на гражданите на Община Кърджали встъпват в правомощията си кмет  на община,  общински съветници, кметове на населени места . Те трябва да загърбят политическите си пристрастия, за да служат на всички, независимо от подадения вот. Гласът на избирателите е глас на доверие. Надявам се че тук присъстват хора, заслужили в пълна степен доверието  на гласоподавателите,  хора, които от цялото си сърце искат да го оправдаят.Това заяви в приветствието си при откриването на първата сесия на новоизбрания Общински съвет председателят на Общинската избирателна комисия адв.Александър Ставрев.Той каза още:Демокрацията означава народовластие.  Няма власт , която  като местната, да е толкова близо до народа,  която да е толкова натоварена с надеждите на хората от общността.  Кметът, мухтарът в народната ни традиция е вдъхвал надежда и във времена на подем и във времена на трудности.  Съветниците пък са придавали тази полифоничност на общественото мнение, без което гражданското общество е немислимо.Адв.Ставрев пожела на народните избарни;ци да съхранят доверието,което избирателите са им гласували.
      Той връчи удостоверения на кмета инж.Хасан Азис,наобщинските съветници и на кметовете на населени места за мандат 2019-2023 г.
      Сесията бе свикана по инициатива на областния управител Никола Чанев.Тя се председателстваше от най-възрастния общински съветник Мехмед Ходжа.
    В словото си губернаторът отбеляза,че се поставя началото на един нов управленски мандат.Гради се нова къща,която ако има здрави основи ще издържи предизвикателствата на времето и в нея нама да се настани чувството на безнаказаност.Той изрази увереност,че няма да се вземат решения на коляно,да властва еднопартиен модел.Нека покажем че сме загърбили конфронтацията и да си партнираме за общественото благо.В Общинския съвет са съчетани зрялост и младост.Надявам се злополучни практики от предходни години да не се повторят,мнозинството да съблюдава правата на малцинството в местния парламент,подчерта Никола Чанев.Той припомни,че кърджалийци искат по -добра жизнена среда.
     От името на групата общински съветници на ДПС се изказа Сезгин Бекир.Той посочи,че неговите колеги поемат голяма отговорност,след като получават доверие за пореден мандат.За пети пъреден път доверие получава и кметът Хасан Азис,което е безпрецедентно за историята на Кърджали.Готови сме да продължим да надграждаме.Да говорим по-малко и да работим повече,подчерта Сезгин Бекир.
    Огнян Иванов от ГЕРБ препоръча мнозинството да съблюдава дванадесетте принципа на доброто местно самоуправление,водещи от които са прозрачност и контрол.
    Георги Кючуков от Коалиция "БСП за България" обяви ,че левите ще бъдат конструктивна опозиция.
    Радослав Милев от "Демократична България"обеща,че ще подкрепя всяко добро решение за Кърджали.
      Мехмед Ходжа от ДОСТ бе категоричен,че всеки от четиридесеттте и един народни избраници трябва да действа с мисълта че е изразител на мнението на всички избиратели.
       Гости на първата сесия на местния парламент бяха народната представителка Адлен Шефкет ,временно управляващата общината инж.Катя Митовска и обществения посредник Расим Муса.
    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини