Очакват Карадайъ за първата сесия на местния парламент в Кърджали

Очакват председателят на ДПС Мустафа Карадайъ за първата сесия на местния парламент в Кърджали. Той е получил покана да присъства на тържествената клетва на новоизбрания кмет и общински съветници.

  От София се очаква да бъде определено и името на бъдещият председател на Общинския съвет. От местната централа на ДПС са подали пет имена:  на досегашният председател Раиф Мустафа, на заместникът му Юсеин Ахмед,  на Елван Гюркаш,  на младежкия лидер Байрам Байрам и на общинския председател Лятиф Расим.

 Очаква се ГЕРБ също да предложат своя кандидатура за председател на местния парламент.

 Сесията в Кърджали е последната от проведените заседания в общините на областта за полагане на клетва на новите народни избраници. За пореден път ДПС спечели на местните избори седемте общини.

Според анкета на сайта Кърджали бг вести тази победа е била очаквана от 73,9% от гласоподавателите. 21,7 са били изненадани в очакванията си. Отчасти успехът е допускан от 4,3 на сто от респондентите.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    димитър савов
    0 0
    08:13, 8 ное 2019
    заместникът на аллах ще пристигне в кърджали и да каже това или онова.този пелтек си повярва че нещо от него зависи.не вижда че е една марионетка както той така и помаците в ръзете на манипулатора.
Последни новини