Искали да изнасилят войника, който застреля 8 души в руско поделение

Руският войник Рамил Шамсутдинов, който застреля осем други военни в поделение в сибирския град Чита, е бил заплашен, че ще го изнасилят, съобщи интернет изданието Baza.

В показанията си пред военните следователи той е разказал, че лейтенант от поделението го е предупредил, че след караула ще му дадат да разбере.

"Всички млади войници преди мен бяха изнасилвани, зная го. Значи тази вечер е мой ред, нямаше къде да се дяна, какво да правя?" - споделя войникът.

На въпрос защо не се е обърнал с жалба към офицерите той казва, че не би могъл да очаква подкрепа от тях: "На кого да се оплача? Смешно е. Няма на кого за кажа. На кого да кажа, след като самите офицери ме биеха?"

Шамсутдинов е посочил, че съжалява за убийството на двама души, които случайно са се оказали под куршумите, за останалите не изпитва "никакво съжаление".

Бащата на Рамил Шамсутдинов - Салим Шамсутдинов, смята, че синът му е бил доведен до това състояние заради извращенията и тормоза на "старите" войници над "младите", който е познат в руската армия като "дедовщина".

"Дедовщината, постоянните и продължителни издевателства над него", подчертава бащата на 20-годишния войник.

Припомняме, изданието Newsader разказа, че "старите" войници биели Шамсутдинов "с вещина", пред свидетели, но на места, където няма камери. Последиците от побоите не били тежки - не се е стигало до счупвания, но травмите били много болезнени. При медицинските прегледи войникът не смеел да каже каква е истинската причина за натъртванията и кръвонасяданията, защото рискувал да стане жертва на още по-жестоки побои.

Младежът излязъл от равновесие, когато опитали да го принудят да почисти тоалетната чиния в караулното "със собственото си лице" - след изнурителна строева подготовка във времето за почивка и учене на устава вместо сън. Един от младшите офицери натискал главата му в тоалетната, а друг му нанесъл побой, след като новобранецът въпреки всичко не се подчинил.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини