Спортистите на "Славейков" отново ще се готвят за Атина


Директорът на СУ "Петко Рачов Славейков" Милко Багдасаров получи за пета поредна година купата за най-масово участие в Ученическите игри за изминалата учебна година. Тази награда автоматично дава квота на училището да представи България на финалите на Световните ученически спортно-образователни игри в гръцката столица Атина. 
Тази година наградата му бе връчена от председателя на "Българската асоциация спорт за учащи" Юлия Боянова. Признанието идва, след като за пети пореден път кърджалийското училище за шампиони класира най-много отбори на републиканските финали на Ученическите игри.
Награждаването бе част от провежданото днес Общо събрание на сдружение "Българска асоциация спорт за учащи" в Прес-клуб "България"- Национален стадион "Васил Левски" в столицата.
Председателят на БАСУ Боянова не за първи път изрази своята подкрепа за ученическия спорт и своята благодарност към ръководството и колектива на СУ "П. Р. Славейков" за полаганите в тази посока усилия. Традиционно добрите отношения между БАСУ и кърджалийското училище ще продължат да се развиват.
"За 5-ти пореден път СУ "Петко Рачов Славейков" е на СВЕТОВНИ УЧЕНИЧЕСКИ игри в Атина.", написа емоционално в профила си Милко Багдасаров. "Благодаря за оценки на БАСУ, на треньорите-учители от училище и най-вече на учениците за всеотдайността и огромното желание да побеждават. Малките купи понякога са най-ценни." 
Ангажимент на директора на училището в момента е да определи осем спортисти - юноши и девойки, които да съставляват отбора на България в Атина.
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини