Отново награди в Националния конкурс „Вълшебният свят на Родопите"за ОУ"Св.св.Кирил и Методий"

"Който не е видял Родопите през живота си, той не е видял България"- е казал Иван Вазов.
Изречение, носещо всичко, което трябва да се знае за тази шепичка земя. Земя, събрала в себе си спиращи дъха гледки, кристален въздух, много история и мистерия. Земята на Орфей и Евредика, земя на човешката доброта.
Родопите, вдъхновиха децата от цялата страна да разгърнат своето въображение и мечти, да претворят разнообразието, колорита и богата духовна култура в своите твори. 
На 1 ноември 2019 г. в Кърджали се проведе дванадесетото поредно издание на Националния празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”. В него са включени два конкурса – Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”.
1273 рисунки и фотографии участваха в Националния конкурс "Вълшебния свят на Родопите" от 95 населени места. Той е посветен на Деня на Кърджали – 21 октомври. За пореден път учениците от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" се представиха достойно и получиха награди:
В Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите”:
Трето място за Йоанна Николова от V „а“ клас с ръководител Веска Митева,
Поощрителна награда за Ъшъл Феим от IV „б“ клас с ръководител Румяна Профирова.
В Националния конкурс за фотография „Фотоприказки” :
Трето място за Мелда Мехмед от VІ „б“ клас  с ръководител Федаи Мустафа.
На церемонията по награждаването присъстваха много официални гости, учители, родители и участници от всички краища на България.

Нури Хабилова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини