Четири години затвор за сводник, довел непълнолетна до опит за самоубийство

Четири години затвор при първоначален строг режим постанови Районния съд в Кърджали за сводника-рецидивист П.В.Д. довел непълнолетната Д.С.А.до опит за самоубийство.Магистратите установиха ,че подсъдимия е използвал принуда за да склони жертвата към разврат и проституция.Освин,че ще търка наровете  рецидивистът ще трябва да плати и 20 000 лева глоба.

Ето какво установиха магистратите:

На неустановена дата през месец ноември 2009г. подсъдимият П.Д., св.М. М. и св.А.Б. (наричан „А.“) били заедно в кв.„Възрожденци“, гр.Кърджали, когато срещнали св.Д.А. (на 17 години). Св.М. я познавал от Помощно училище-интернат „Д-р Петър Берон“ гр.Кърджали (училище за деца с умствена изостаналост), където двамата били съученици от втори до седми клас, макар свидетелят да бил с две години по-голям от нея, тъй като започнал първи клас на 8-годишна възраст и повторил една година. Двамата разговаряли - тя му казала, че нямало къде да спи, защото избягала от дома си, което правела често, след което свидетеля я поканил да дойде същата вечер в дома му. Неговата майка отсъствала, а той и приятелите му щели да празнуват. Свидетелката отишла с тримата мъже в дома на св.М.. Там седнали на маса да се почерпят, употребили алкохол. Същата вечер св.А. правила секс в този дом - първо с подсъдимия Д., после със св.М.. Подсъдимият се опитал да накара свидетелката да прави секс и със св.Б., като й ударил два шамара с ръка през лицето, но тя отказвала и не искала. Като видял нежеланието й да прави секс с него, и св.Б. се отказал. След това П.Д. й казал, че ще я предлага на мъже, да правят секс с нея срещу заплащане, като той ще взима парите. Подсъдимият я заплашил, че ако се прибере у дома си, ще я набие. Св.А. се разплакала, много се изплашила от заканите му, че ще я бие. След това тримата мъже и момичето излезли от жилището и се качили на такси до кв.„Възрожденци“, като подсъдимия Д. заявил, че ще й намери „клиенти“. Свидетелката, все още изплашена, склонила да проституира, като прави секс с такива мъже.

По указания на П.Д., автомобилът ги откарал в близост до строителен обект до бл.34 в кв.„Възрожденци“ в гр.Кърджали, където като пазач нощна смяна работел св.С.А.. Той нощувал в каравана на обекта. При него дошли подсъдимият Д. и св.М. М.. С тях била св.Д.А., представила се с името „С.“. Подсъдимият разговарял със св.А. и му предложил да прави секс с момичето, което той води, за което да му плати сумата от 10 лв. Свидетелят се позамислил, след което приел. Платил сумата от 10 лв. на П.Д., а после влязъл със св.А. в караваната. На това станал свидетел А.Б., който стоял малко по-встрани. В караваната св.А. правил секс със св.А.. След това тя му споделила, че „П.“ (подсъдимият Д.) я „продавал“ да прави секс срещу заплащане, въпреки, че не желаела. Св.А. й казал, че трябва да се оплаче в полицията. Пострадалата му обяснила, че „П.“ я бил, заради което тя се страхувала да се оплаче.

Няколко нощи подред от същата дата св.А. нощувала в дома на св.М., след което подсъдимия Д. я отвел да нощува в неговия дом и там останала неустановено време. От деня на първата им среща през месец ноември 2009г. и впоследствие П.Д. започнал редовно да намира „клиенти“, които му плащали, за да правят секс със св.А.. Често получавал обаждания по телефона със „заявки“ за секс - от мъже, които знаели, че подсъдимия предлага проститутка и имали желание да правят с нея секс срещу заплащане. Мъжете разговаряли с Д., той им казвал цената на услугата. Когато се разберели за цената, той давал съгласие св.А. да отиде с клиента и да прави секс с него. Подсъдимият откарвал свидетелката до мястото на срещата, взимал парите от човека и си тръгвал, а св.А. оставала и правела секс с мъжете. Най-често св.А. правела секс с „клиентите“ на открито, като например до „Младежки дом“ в парк „Горубсо“, но се случвало това да става и в дома на „клиента“ или във фургон на охранители на строителни обекти.

Докато живяла в жилището на П.Д., той довел там един клиент - циганин, музикант, с брада и дълга коса (неустановен при разследването). Подсъдимият уговорил с този клиент заплащането, получил от него парите, а св.А. правила секс с него в същото жилище.

Имало случай, при който подсъдимия Д. предложил момичето за секс срещу заплащане на неустановен мъж, който нощувал във фургон до бл.15 в кв.„Възрожденци“. Мъжът приел и св.А. правила секс с него в същия фургон, а Д. получил заплащането.

През същия период (между неустановена дата през месец ноември 2009г. и 26.01.2010г.) св.Н.Я. се срещнал случайно в заведение в гр.Кърджали с познатия му П.Д., с когото била и св.А.. Подсъдимият и свидетелката седнали на масата на св.Я., който ги почерпил с напитки. Д. предложил на св.Я. да прави секс срещу заплащане със св.А.. Св.Я., който бил употребил доста голямо количество алкохол, приел и отвел двамата до дома си. Там правил секс със св.А., след като предварително платил на подсъдимия Д. уговорената сума за това. След секса св.А. споделила със св.Я., че Д. я „продавал“ за пари на мъже, за да правят секс с нея, без нейното съгласие. По същото време, без свидетеля да забележи, подсъдимият Д. взел 300 лв. от портфейла на домакина. По-късно той и св.А. си тръгнали от дома на св.Я.. Когато разбрал за кражбата, свидетелят се оплакал в полицията. Полицаите установили подсъдимият Д. и св.А. и ги отвели в управлението. Било установено, че бащата на непълнолетната А. я бил обявил за издирване, заради което и той бил извикан там, за да я прибере. П.Д. признал пред св.Я., че той е взел парите му, като обещал да му ги върне.

Подсъдимият Д. склонявал св.А. към проституция и я свождал към съвкупление, като намирал ежедневно мъже, на които предлагал да правят секс с нея срещу заплащане, до 26.01.2010г., когато тя се опитала да се самоубие, като изпила голямо количество медикаменти. В тази връзка била настанена на задължително лечение в ДПБ - Кърджали по реда на Закона за здравето.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини