Клубът на руските съотечественици гр.Кърджали отбеляза Ден на народното единство на Русия

Изображение 1 от 2

    На 01.11.2019 г. в ресторант „Парадайз” Клубът на руските съотечественици гр.Кърджали отпразнува Ден на народното единство на Русия.  Денят на народното единство е посветен на освобождението на Москва от полските окупатори през 1612 година. Началото на XVII век е тежък период за Русия. Всичко се руши: държава, вяра, национална независимост.  Този период се нарича Смутно време. Положението се усложнява и от външната интервенция: в Русия нахлуват полски и шведски войски. На 4 ноември 1612 г.народното опълчение под командването на княз Дмитрий Пожарски и новгородския староста Кузма Минин успява да освободи столицата. Тази победа става мощен импулс за възраждането на руската държава. В народното опълчение участваха хора от различните краища на Русия: Украйна, Чувашия, Мордовия, Татарстан, Белорусия и други. 

       Тържество по повод Деня на народното единство започна със слайдшоу, посветено на историята на празника. С много емоции гостите слушаха руски песни в изпълнение на Никола Радиков, пяха руски и украински песни,  участваха във викторина „Метафорни изрази от руската история”. Победителите получиха награди от руски магазин „Берьозка”. Празникът завърши с много танци и български хора.  

    Надяваме се всички останаха впечатлени от  културата и уникалната история на Русия, както и гостоприемството на организаторите.

    Олга Стоянова

    Председател на Клуба на руските съотечественици в Кърджали 

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини