За духовете и духовността или за идентичността и глобалния свят

Последният ден на месец октомврианглоговорещият свят се превръща в маскарад, а деца с тиквени фенери  гонят злите духове събират лакомства или правят номера.

Опознавайки многообразието на различните културни  традиции учениците, изучаващи английски език от випуск осми клас на Езиковата гимназия „Христо Ботев”,проучиха историята на този ден и решиха да организират тържество, в което да съчетаят изконния стремеж на българина към духовност и просвета и да обогатят познанията си за традициите на страните, които говорят езика на Шекспир.

По-кратко днес малки, големи и още по-големи момичета и момчета отбелязаха многообразието на традициите - Първи ноември и Деня на Вси светии.Да си светиш с тиквен фенер и да гониш духове  е актуално, но много по-важно е да пазиш духа на просветата и българската култура.

Ученици от 8А1. клас се подготвиха подобаващо и посетиха малките ученици от 4А. клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.Те изненадаха малчуганите със специално подготвени презентации игри и викторини, посветени на Деня на будителите и празника Хелоуин. Будните ученици запалиха светлината на родолюбието и наградиха с  лакомства най-любознателните, а те от своя страна изпяха песен,посветена на народните будители.

Учители и ученици подготвиха актовата зала за Хелоуин парти. Учениците от  8 А3 клас подготвиха презентация за будителите  и въпроси към съучениците, а друг екип презентира историята на Хелоуин.

Забавни игри и емоции изпълниха деня преди есенната ваканция. „Познай какво има в кутията?” Направи от прежда най-красива паяжина… и какво ли още не. Вкусен домашен сладкиш с тиква, тиквен фенер и много музика. Днешният ден отминава, а утре ще честваме БУДИТЕЛИТЕ.

Доказвайки своята зрелост и отношение към българската духовност учениците от випуск осми клас поздравиха учителите за Първи ноември.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини