Учениците от Езиковата към будителите:Благодарим Ви, учители!

В навечерието на 1. ноември ученици от Езиковата гимназия „Христо Ботев”пишат писма до своите учители

Честит Ден на народните будители, скъпи учители!

С Вашето писано и изречено слово Вие будите мисълта ни

И отваряте сетивата ни.

Благодарим Ви от сърце!

Випуск 8. клас

Гимназистите от випуск осми клас на Езиковата гимназия „Христо Ботев” се обединиха около идеята за честване на Деня на народните будители, отдавайки уважение към своите учители. В часовете по български език и литература и история и цивилизация припомниха имената на българите, запалили искрата на духовността и книжнината, на стремежа към свобода - духовна и политическа.

Всички младежи бяха единодушни, че учителите са хората, които ежедневно  и неуморно се борят срещу посредствеността и написаха едно мило и трогателно пожелание за празника, засвидетелствайки своето уважение към тях.

До всеки един учител достигна снимка на специално подготвения кът във фоайето на училището за празничния ден от представители на ученическия съвет  и електронно пожелание.

Съхраняването  на традициите е основна задача на националната идентичност, култура и духовност. Доказателство са множеството дати в празничния календар, които ни припомнят, че сме дали много на света като култура и книжнина, а младите ботевци доказват, че уважават българските традиции и своите съвременни будители – учителите.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини