Кой колко мандата взе в местните парламенти в областта?Общинските избирателни комисии ги оповестиха

Всички Общински избирателни комисии в областта обявиха разпределението на мандатите между партиите, коалициите и местните коалиции, получили гласове не по-малко от общинските избирателни квоти.

Общият брой на мандатите в Общинския съвет в Кърджали е 41. От тях 11 са за ПП ГЕРБ, 23 за ПП „Движение за права и свободи –ДПС, 5 за БСП за България,  за ПП ДОСТ и „Демократична България – Обединение” /ДА България, ДСБ, Зелено движение/ – по 1. Общинската избирателна квота е 627 гласове.

Новият Общински съвет в Крумовград, който е от 29 души, ще се състои от 5 общински съветници на ПП ГЕРБ, 22 от ПП „Движение за права и свободи – ДПС/ и 2 от БСП за България. Общинската избирателна квота е 298 гласове.

Три партии ще имат представители в Общинския съвет в Кирково. ПП ГЕРБ печели 8 мандата, ДПС -20 и БСП за България – 1. Общинската избирателна квота е 352 гласове.

В новия местен парламент в Момчилград ПП ГЕРБ ще има 6 общински съветници, ДПС – 20, ПП ДОСТ – 2, ДБГ – 1. Общинската избирателна квота е 239 гласове.

Общинският съвет в Ардино ще бъде съставен само от съветници на две партии. ПП ГЕРБ получава 6 мандата, а ДПС – 23. Общинската избирателна квота е 241 гласове.

В Общинския съвет в Джебел представители ще имат ПП ГЕРБ – 6, ДПС-20, и ПП Съюз на демократичните сили – 3. Общинската избирателна квота е 152 гласове.

Общият брой на мандатите в Общинския съвет в Черноочене е 17. От тях 4 са за ПП ГЕРБ и 13 за ДПС. Общинската избирателна квота е 296 гласове.

В нито една община не са избрани независими общински съветници.

Валери КОВАЧЕВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини