Оспорвана битка с жалби в Община Джебел, в останалите общини вота преминава спокойно

Оспорвана битка с жалби се води в Община Джебел между партии и кандидати. Постъпила е жалба от Лютви Мюмюн Якуб – кандидат кмет на Община Джебел, заведена с Вх. № 3/27.10.2019г. в 07:40 ч. в Регистъра на жалби и сигнали на ОИК Джебел. В жалбата се твърди за наличие на агитационни материали -„рекламни листчета по тротоарите на ул.“Тракия“ пред ПГ“Руска Пеева“ и СУ“Христо Ботев“ гр.Джебел, които обекти се намират близо до секция №2,която се помещава в СУ“Христо Ботев“ .

Твърди се,че те са в полза ПП“ДПС“, а при това положение се предполага, че трябва да се вземат съответните мерки.

След като разгледа жалбата ОИК-Джебел констатира, че не може да потвърди  нарушението за разхвърляне на рекламните листовки,както и автентичността. Не може безспорно да се определи описаното нарушение.

Постъпила е жалба и от Юсеин Хюсеин Мустафа – председател Обс на ПП „ДПС” град Джебел-упълномощен представител, заведена с Вх. № 4/27.10.2019г. в 08:30 ч. в Регистъра на жалби и сигнали на ОИК Джебел. Жалбата е редовно подадена. Жалбоподателят е институционализиран, имa подпис, ясен е казусът, по който може да се коментира.

Жалбата е в хипотезата на чл. 183, ал. 3 от Изборния Кодекс.

Жалбоподателя е против действията на Лютви Мюмюн Якуб, кандидат за кмет на община Джебел в МИ-2019 , че обикаля с лек автомобил марка „Мерцедес“ с облепени агитационни материали .   ОИК съобразно правомощията стигна до следния извод: Не са налице доказателства, потвърждаващи извършване на посоченото в жалбата деяние,  за да може ОИК Джебел да предприеме съответните действия.

  За неправомерна агитация сигнализира и независимият кандидат за кмет на Джебел Сабахатин Гьокче. Той споделя, че рано сутринта пред градските секции в Джебел са изписани номерата в интегралната бюлетина на политическа сила.

  За сега информация за жалби в изборния ден в останалите Общински избирателни комисии не са заведени. Има решения за замяна на членове на Секционни избирателни комисии. В община Ардино са освободени секретарите на СИК в Голобрад и Ахрянско. В Община Джебел са сменени членове на СИК по искане на ПП ДПС и Коалиция „БСП за България”. Заменки в съставите на секционните избирателни комисии по искане на ПП ГЕРБ,ПП ДПС и Коалиция „БСП за България” има в община Кирково.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини