В деня за размисъл: скочи броят на мобилните урни в село, иззеха баницата на партиен лидер

Седем пъти повече са подвижните секции в село Галиче в сравнение с местния вот от 2015 г. За утре са предвидени 7 броя спрямо само една на предишните избори, информират от предизборен щаб, който има свои представители  в изборнaтa aдминиcтрaция.

Според тях хората в списъка за гласуване в мобилните секции са 68 души, възрастни, но активни, а голяма част от тях дори не знаят, че са включени за този начин на гласуване. Преди два дни е била организирана традиционната вече екскурзия за жители на селото, като от въпросния щаб изразяват съмнение, че именно по този начин са взети данните на гласоподавателите.

За сравнение, в Пловдив избирателните секции за гласуване с подвижна урна са само 4, а 13 са секциите  в лечебни заведения, съобщава "Марица".

Право да гласуват с подвижна избирателна кутия в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. имат избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да напуснат дома си и да упражнят правото си на глас в изборно помещение, гласи решение на ЦИК.

Прокуратурата във Видин е назначила проверка на действията на един партиен лидер, сигнализираха от съответния щаб. В хода на проверката той е дал писмено обяснение, че става въпрос за личния му празник. Внимание било обърнато и на баницата по случай именния ден, като тя е била иззета заради съмнение за наличие на пари в нея. “За мен буди недоумение защо трябва да давам обяснение как и защо отбелязвам личния си празник”, е посочил в обяснението си именникът. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини