„Сан Стефано”-булевардът на скръбта в Кърджали

„Сан Стефано” се превърна в булевардът на скръбта в Кърджали. Няма дърво, което да не е обилно облепено с некролози. Няма и некролози, които да не са били обект на посегателство. Особено сега,когато из целия град са налепени плакати, от които ни гледат лицата на политиците.

 Темата за безразборното лепене на некролози е на вниманието на кърджалийци от години. Вместо да се реши , проблемът се задълбочава. Любимо място за лепене на некролози е и бул.”България”.

  Въпреки наредбите на общината в тази практика ред няма. Вместо да дадат пример ,политиците поставят своите портрети  върху портретите на мъртвите.

 Единствените табла, предназначени за некролози са пред храма „Св.Георги” и до градското гробище. Наскоро активисти на политическа партия облепиха гърбовете на таблата пред църквата с ликовете на своите избраници, което предизвика оправдано възмущение.

 Време е да вземем пример от съседен Смолян. Там на всяка автобусна спирка има табла за некролози.Хората са свикнали да ги лепят върху тях.В противен случай има санкции.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини