Купища строителни и битови отпадъци изхвърлени край Татарево

    Купища строителни и битови отпадъци са изхвърлени в горичката край минералбанското село Татарево, сигнализира читател на Haskovo.net. Ситуацията бе потвърдена при репортерска проверка на място.

    До нерегламентираното сметище се стига по черен път от отбивката за селото, минаващ край гробищния парк на селото. На стотина метра, в дере, са изхвърлени дивани, дюшеци, мебели, строителни отпадъци, найлонови опаковки, стари автомобилни гуми, кашони, заемащи площ над декар.

    Около отпадъците личаха следи от тежка техника, с която вероятно са избутвани боклуците към близкото дере.

    Сигналът за нерегламентираното сметище беше предаден в Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково. От там заявиха, че ще извършат проверка на място.

    При констатиране на нередност, от екоинспекцията издават предписание на кмета на съответната община за разчистването му в определен срок в зависимост от обема на сметището. При неизпълнение на предписанието, Законът за опазване на околната среда предвижда глоба от 2 000 до 20 000 лева.

    От РИОСВ-Хасково призоваха гражданите в случаи на нерегламентирани сметища да подават сигнали към съответната община, защото тя е отговорна за недопускането им.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Су
      Сусамеца
      22 -2
      19:26, 23 окт 2019
      Тука можем да коментираме, а под платените партийни материали нямаме това право. Да попитам тогава защо поне не се публикуват партийните материали като откровена пропаганда? Що за безвкусна идея е най-евтината агитация да ни се поднася под формата на интервюта. Уважавам и Кръшков и д-р Янакиев, но техните изявления са или много хитри или много наивни. Неа ни трябват нито хитряги , нито глупаци за съветници. Какво ще ми обяснява Тодор за извисените морални човешки качества на Делян Добрев, след като вече цяла България го разбра колко чини този човек? Д-р Янакиев бил съветник преди десет години и от коя политическа сила ? Бе от хората на Георги Иванов. Ние не сме склерозирали. Не знам кой е пиар на толкова глупав начин на агитиране чрез уж даване на интервюта, но явно подценява съгражданите си. Няма да ядем помията, която ни се предлага от всички партии. Да гласуват за вас хората от кв. "Република" и без това само на тях плащате. Колко до боклуците на с . Татарево ...да не би да намеквате нещо за хората с корени от там като Мина Карагьозова и Хубен Стефанов?
      • Из
        Избирател
        16 0
        21:08, 23 окт 2019
        Колега Сусамец не го мисли Кръшков или доктора, те си мислят, че са ориентирани в ситуацията ама времето ще покаже. ГЕРБ да мисли за техните си кадри, които ги уреди по държавната администрация с нагласени конкурси. Те къде са сега?
        Мариана Митева от Бюрото по труда, която беше на работа в туристическия център пак с нагласен конкурс и след това Бюрото по труда. Ценен кадър.
        Сега се кипри на предни позиции в някоя друга листа.
        Господин Дечев погледни си тетрадката, кого, къде уреди и сега къде са. И си научи урока.
    • 2
      Са
      Сатър
      14 -3
      20:11, 23 окт 2019
      Къде е кмета на селото? В едно село се знае кой прави ремонти, да го намери и да си го почисти, иначе глоба!
    • 3
      Ис
      ИСКЕНДЕР
      12 0
      20:43, 23 окт 2019
      Мюмюн, мюмюн, мюмюн,...............искендер, кънчо кънчо. Вечна дружба.
      • Ба
        Баналия
        12 -1
        20:56, 23 окт 2019
        Ами проверете обектите на Искендер бившето общежитие на техникума, който го изкупи на безценица и сега строи хотел къде изхвърля строителните отпадъци , ами там. Ще го глоби РИОС ама друг път. Той е падишаха там
    • 4
      Ма
      Манчо
      11 -1
      22:18, 23 окт 2019
      По стария път за с. Клокотница по улица пловдивска минаващ покрай дървото после гробищата вик бялков и преди картинг пистата на иван бакърджиев има табела с надпис депо за строителни отпадъци където има една бариера която е постоянно вдигната където абсолютно без пари и проблем можеш да изхвърли всякакъв вид отпадък без биологичен
      .правил съм ремонт на 3 жилища и винаги там изхвърлям тухли бетон плочки и т. н.СОбствениците на терена искат да запълнят едно дере и с радост приемат строителни отпадъци.Говоря сериозно.
    • 5
      Фу
      Футболиер
      11 0
      22:33, 23 окт 2019
      Много точен и обективен първи коментар явно господата от Герб мислят, че хората са забравили какво се случи в Хасково след намесите на Делян Делчев яко се изложиха. С тези уж "граждански "квоти кого се опитват да излъжат като половината и повечето бяха заедно с бившия кмет Иванов пълна пародия и отбиване на номера дано се събудят гражданите и гласуват обективно ...
    • 6
      То
      Топлинко
      9 0
      23:00, 23 окт 2019
      По повод на публикацията, подавам Жокер. Какво е разстоянието от с. Татарево до горичката, и от горичката, до Мин.бани и според вида на отпадъците, да се открие виновникът за замърсяването на района. А това е един стар черен път, ако се не лъжа, който води към една местност наречена "Балъка", намираща се между общ.Мин.бани и с.Татарево,където навремето е била черешова градина с лозя и някои "по ербап" хорица, си направили вилички , незнайно по какъв начин и с какви материали, и откъде.?!. Адмирации за този, който е подал сигнала до репортера! Навярно и покрай други селца се намират такива "скрити" обекти. Нека престанем с този селски манталитет, който за съжаление, се среща и в градовете. Няма "скрито-покрито", вече. Бъдете осторожни, драги репортери !
    • 7
      То
      Тодор
      9 0
      02:55, 24 окт 2019
      Занесете ги до другите "БОКЛУЦИ" в Гарваново
    • 8
      Ме
      местен
      8 -1
      11:57, 24 окт 2019
      То да бяха само тези боклуци,има и други не регламентирани около селото
      Общинския кмет отделя най-малко пари и време за с.Татарево. Виждаме го само преди избори.Иначе кметчето ни е симпатяга,послушно момче,но не е инициативен,не предприема нищо.В селото има куп нерешени проблеми-водата,пътищата,треви.Сутрин гледам почти цял автобус деца извозват за Мин.Бани.Можете ли да си представите,че няма една люлка,една катерушка за тия деца.Няма парк.Има две пейки на автобусната спирка и с това приключват придобивките.ВиК авариите са непрекъснати,копаят и си тръгват.Улиците са в дупки,тревите лятото са по 1 метър,змиярници насред село.В селото няма канализация,докато в други села от общината-има.Да ги изброявам проблемите,сигурно роман ще напиша,няма смисъл.За животните които се отглеждат из селото ,за асфалта,и още и още.....Над селото има прекрасен параклис,аязмо,еко пътека.Скалните ниши са уникални,Боаза е прекрасно място за отдих.Гората с кокичетата е райско място,река,язовири-все придобивки и дадености за прекрасен отдих и туризъм.
      • Св
        Свестен
        4 0
        15:41, 24 окт 2019
        Не мрънкай местен. Като видите общинския кмет падишаха Искендер се кланяте до земята и всички в купом бюлетините за него. Иначе ще има кютек. Ще си стоите в л.....а и това е падишаха иска така.
    • 9
      Ме
      местен
      5 0
      17:40, 24 окт 2019
      До:свестен
      и защо да не мрънкам,нали съм съвестен и си плащам данъците като поп,значи имам право и на мнение
      дори общи работници под 50лв не се намират в с.Татарево,така ги научил общинския кмет,като ги наема и им плаща от парите за безработица
      има една приказка,че на оня свят никой нищо не носи,освен с това с което го облекат
      нека си строи хотели,палати ,но да не забравя,че и той е простосмъртен
      за баните направи много,но,нас ни забрави
    • 10
      То
      Топлинко
      1 0
      22:42, 24 окт 2019
      Направете нещо за това селце. Само на около 5 км е е от Мин. бани. И там живеят хора и надявам се, си плащат данъците. Във време оно е било пренебрегвано и сега пак ли ? В друго време живеем. Има български села обезлюдени, с по двама-трима жители, а тук не е така. Седнете, разберете се, кога и как да се благоустрои що-годе, за децата, за възрастните. Надявам се да има някаква алтернатива. Мин.бани наистина си промени облика, но и за околните села , най-вече за с. Татарево, помислете !
    Последни новини