18-годишният затворник избягал заради пробив в охраната на общежитието край Смолян

Изображение 1 от 3

    Пробив в охраната на затворническото общежитие е довел до бягството на 18-годишният Мартин Пенчев Шахънски, който изчезна тази нощ от обекта за лишени от свобода край Смолян. Той е избягал след полунощ на 22 октомври, а сигналът за бягството е получен в полицията в 06.30ч. сутринта, съобщи шефът на ОД МВР в Смолян ст. комисар Николай Димов.

    Младежът е от пловдивското село Калояново, през януари тази година е навършил 18 години и присъдата му за кражба от 2години и 9 месеца е приведена в изпълнение.

    18-годишният Мартин е обявен за издирване, полицията извършва оперативно-издирвателни действия, по случая е образувано досъдебно производство. Заради бягството, по линия на затворите в момента тече проверка в общежитието от отворен тип за лишени от свобода. Органите на реда призовават гражданите, които имат информация да сигнализират в полицията, като анонимността им е гарантирана. Младежът е висок 186см, нормално телосложение, кестенява коса, кафяви очи, продълговато лице и правилен нос. Има татуировки с надписи на двете ръце, няма данни да порявява агресия.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини