28 °C

Електрониката стартира нов проект по програма „Еразъм+“

На 15 октомври ПГЕЕ “Капитан Петко войвода“ стартира дейностите по проект № 2019-1-BG01-KA102-061664, “Европейска професионална квалификация за по-добра реализация”, финансиран по програма „Еразъм+“, КД1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование и обучение“ и отчете резултатите от работата си по проект № 2018-1-BG01-KA102-047151, „Мобилност в Европа - стъпка напред в професионалното развитие“, с което приключиха и дейностите от работния му график.

На събитието бяха представени резултатите от миналогодишния проект, в който 15 ученици проведоха триседмична производствена практика в гр. Волфсберг, Австрия.

Пред родителите на учениците от 11 и 12 клас, журналисти и представители на различни институции в града стажантите представиха работата си и резултатите, които са постигнали по време на обучението си в Австрия. Споделиха наученото и придобития опит. Те работиха със съвременна електронно-измервателна апаратура, техника за контрол и управление, оборудване за компютърна диагностика на автомобили. Запознаха се на практика с пневматично и хидравлично управление на автомобили, компютърна диагностика, системи за цифрово-програмно управление. Имаха възможност да се обучават с уреди за диагностика на Bosch и Gutmann. Запознаха се с най-новите тенденции в развитието на индустрията – Индустрия 4.0 и съответно в професионалното образование – Образование 4.0. Имаха възможност да работят със софтуерните продукти на AUTODESK и с 3D принтер. Практиката им се проведе в базата на партньорското училище, Техническа академия – Санкт Андере и Bosch Dienst. Участниците имаха възможност да се запознаят с бита, културата и историята на Австрия и региона.

Втората част на събитието беше насочено към единадесетокласниците. Представени им бяха възможностите и условията за участие в него.

Целта му на проекта е осигуряване на по-добри възможности за професионално обучение на учениците, насочен е към надграждане на професионалната подготовка в областта на автомобилната техника, електроника и компютърна диагностика. 15 ученици от 11 клас проведоха 3-седмична производствена практика юли 2020 в град Волфсберг, Австрия. Приемащ партньор за седма година е професионалното училище Fachberufsschule Wolfsberg, известно с високия стандарт на професионално образование и дългогодишен партньор на кърджалийското училище.

Професионалната гимназия работи по евроейски програми от 2006 година. Разработени и реализирани са дейности за международно сътрудничество в рамките на 27 проекта и многократно е отличавана с национални и европейски знаци за качество.

Последният реализиран проект по програма „Еразъм+“ само преди дни получи три национални знака за качествено реализиране на дейностите в платформата на eTwinning.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят бележи материални придобивки и лични удовлетворения за много от вас. Доверието, с което ви приемат е напълно заслужено и самочувствието ви е оправдано. Запазете добронамереността си към всички от обкръжението ви, това ще ви помогне да се концентрирате върху важните за вас дела.
06 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
06 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, изпълнен с динамика и промени. Работата ви ще бъде свързана с множество срещи, в които вие сте водещата страна. Справяте се добре с тази роля, а и има хора, които ви оказват необходимата подкрепа. Не пренебрегвайте подробностите, на които ви обръщат внимание вашите колеги. В определен момент те могат да се окажат решаващи за нещо важно.
06 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще останете доволни от професионалните си изяви днес. Повече съсредоточеност при работа свързана с пари. Възможни са измами и допълнително внимание ще бъде от полза. За някои изгодни предложения свързани с нова работа. Денят ще носи успех за всякакъв вид сдружения. Съвместните начинания се толерират.
06 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ви ще е успешен. За много от вас той се свързва с добри реализации, бизнесът ще ви донесе повече вълнения, но и финансови придобивки. Приятели от чужбина ще разнообразят ежедневието на някои от вас. Очаквана среща ще ви донесе положителни емоции, за други спокойна почивка.
06 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Някои от вас съвсем основателно ще отделят повече време за подготовка на предстоящо събитие. Чувствате се достатъчно уверени в себе си, за да действате по собствено усмотрение. Моментът е подходящ за конкретни стъпки, така че не се колебайте. Време е да действате. Можете да напреднете в много кратки срокове.
06 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Мнозина от вас ще съсредоточат усилията си към повишаване на квалификацията си. Това ще ги направи конкурентноспособни и по-успешни в професионалната им кариера. Не се лутайте в търсене на подходящо занимание, имате ясна цел – следвайте я. Една среща ще остави следа в живота ви.
06 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви предлага доста разнообразни събития. На някои от вас може да се наложи да избират между няколко еднакво изкусителни възможности. Не се колебайте твърде дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и желано избавление от сърдечните терзания за мнозина от вас.
06 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес е добре да владеете емоциите си и да подхождате трезво към задачите си. Здравето е възможно да ви създава проблеми. Любовният ви живот е наситен с вълнуващи преживявания и интересни разговори с вашата половинка.
06 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставяйки разбирателството с другите, като водещо начало, ще прозрете, че съдбата ви толерира и дава привилегии. Това е верния път. Обстоятелствата ще бъдат във ваша полза и ще ви дадат възможности да погледнете на проблемите си от по-различен ъгъл, и да решите бързо загадката.
06 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте всякакви спорове днес, дори да сте сигурни в правотата си. Спокойствието взима връх над всичко и днес никой няма да е в състояние да ви изнерви.Отдайте се на любимото си занимание и не се занимавайте с чужди проблеми. Ще имате възможност да наситите душата си с хубави емоции, ако разбира се това ви вълнува.
06 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Овладейте емоциите си и се заемете сериозно със задачите си. Отдавате прекалено голямо значение на нечие поведение, а можете просто да го пропуснете покрай себе си. В същото време не бъдете недостъпни за човек, който ви показва добрите си чувства. Възможно е здравето ви да ви създаде грижи.
06 авг 2020
Последни новини