Четири нерегистрирани моторни превозни средства за ден засякоха катаджиите

Две проверки за неиздължени издръжки са започнати в РУ-Кърджали с постановления на Районната прокуратура. 37-годишен не е изплатил на 10-годишния си син сумите, определени му с решение на Районния съд в Кърджали. Натрупаният дълг за повече от 5 години е в размер на 7040 лв. 93 месечни вноски дължи на 10-годишното си дете 47-годишен баща, чийто дълг е 9300 лв. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случаите.

Четири нерегистрирани моторни превозни средства са били засечени от полицейски служители в хода на специализирана операция на територията на управленията в Момчилград и Кърджали вчера. Двама мъже на 37 и 46 години се придвижвали в село Груево с мотопеди без регистрационни номера. Нерегистриран мотопед управлявал и 55-годишен в село Птичар. 45-годишен жител на Кърджали използвал мотопед без надлежна регистрация, установили полицаи при проверка на пл.“Хаджи Димитър“ в областния град. Работата по случаите продължава Охранителна полиция в управленията в Момчилград и Кърджали с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Незаконен превоз на животни  бил установен от полицаи от РУ-Джебел в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места вчера. Около 10 часа в града бил спрян за проверка товарен „Мерцедес“, управляван от 37-годишен. Водачът не представил необходимите разрешителни документи за превозваните три крави. За констатираното нарушение служители на Областната дирекция по безопасност на храните съставили акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

 Шестима пожарникари от службите в Крумовград и Момчилград загасили горящи отпадъци под моста на река Крумовица и комин на жилищна сграда. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини