„Вълшебният свят на Родопите“ отново събира млади художници и фотографи от цялата страна

За 12- та поредна година в Кърджали ще се проведе Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посветен на 21 октомври - Деня на Кърджали.

Националната проява включва два конкурса: Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография   „Фотоприказки”. Организатори са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс.

Проявата е включена в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2019/2020 г.

Националният празник на детското изкуство “Вълшебният свят на Родопите” има за цел да запознае участниците с разнообразието, колорита, богатата духовна култура на Източните Родопи и да  създаде подходяща творческа атмосфера за изява на талантливите деца от цяла България.

Регламент за участие:

В Националният конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” могат да участват деца и ученици на възраст от 6 до 19 г. Няма ограничение в техниката на рисуване.  Всяко дете може да участва в конкурса с не повече от 2 творби.  Размерите на  рисунката трябва да са 35/50 см. Оценка и класиране на участниците  ще се извърши в три възрастови групи:  6 – 10 г.; 11 – 14 г. и 15 – 19 г.

В Националният конкурс по фотография „Фотоприказки” могат да участват  ученици от  V до ХІІ клас в  категориите Художествена фотография и Пейзаж и природа. Учениците ще се състезават в две възрастови групи: V – VІІІ кл. и  ІХ – ХІІ кл.

Участието във фотоконкурса е индивидуално. Всеки ученик може да участва с черно-бели и цветни снимки до 5 броя с формат на фотографиите – най-малко 20/30 см.

Крайният срок за получаване на рисунките и фотографиите е 22.10.2019 г. в ОДК гр.Кърджали.

И в двата конкурса ще бъдат връчени специални награди и награди за І, ІІ и ІІІ място, които са осигурени от Община Кърджали.

Официалното откриване на Националният празник на детското изкуство “Вълшебният свят на Родопите” ще се състои на  1.11.2019 г. от 17.30 часа в  ОДК  гр. Кърджали

Това съобщиха от ръководството на ОДК-Кърджали.

                                     

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини