Организират благотворителна фотосесия за спасяване живота на Борил

Благотворителна фотосесия е организирана в Хасково под мотото "Да запазим усмивката на Борил". Инициативата е в подкрепа лечението на малкия Борил Янков от Хасково, който страда от болестта на Хиршпрунг със засягане на тънкото черво.

Фотосесията е дарение от хасковлийката Краси Грозева и това е втората й благотворителна инициатива. Кампанията ще се проведе на 19 октомври от 10:30 до 16:30 часа в парка зад монумента "Света Богородица". Всеки, който желае може да снима детето си или себе си срещу произволно избрана сума, която да остави в кутията за дарения.

Всички събрани средства ще отидат за лечението на Борил.

Бащата на детето - Георги Янков заяви, че продължава борбата за спасяване живота на Борил, чиято диагноза е потвърдена при изследванията в Англия.

В момента момченцето е на венозно хранене за животоподдържане, което месечно коства по 10 000 - 12 000 лева и вероятно ще продължи през целия му живот, каза таткото. Той поясни, че на този етап семейството ползва средства за венозната храна на детето от разкритата преди време дарителска сметка, но сумата в нея намалява ежемесечно с хиляди левове.

След години, при навършване на определена възраст, Борил трябва да мине трансплантации за спасяване на живота му.

Бащата се надява в бъдеще такъв тип лечение да се поема от Здравната каса, защото в противен случай семейството ще бъде принудено да емигрира от държавата.

Желаещите да подпомогнат лечението на Борил, могат да го направят по банков път чрез дарителската сметка:

УниКредит Булбанк

Борил Георгиев Янков

BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG48UNCR70001523398368

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ге
    Георги
    42 -2
    14:03, 11 окт 2019
    Нека помогнат и местните политици, които са кандидати за кметове и общински съветници и сега обикалят наляво и надясно и обещават светло бъдеще на гражданите на Хасково. За тях няма да е проблем да отделят въпросната сума. Нека помогнат на детето да живее! Нека покажат, че наистина са съпричасни към страданието на обикновените хора.
    • Ja
      Jack Bauer
      32 0
      14:08, 11 окт 2019
      Те могат само да влачат и крадат.
    • Ку
      КУМГЕЙТ
      1 0
      23:50, 12 окт 2019
      Кумгейта да помогнете на детето достатъчно окрадоха всичко Лилянов, Гаров, Добрев, Минев не само да се возят колите си с тъмни стъкла еми да дадат малко.
  • 2
    Пл
    Пламена
    9 -1
    19:21, 11 окт 2019
    Успех на малкото слънчице в борбата му с тази болест и кураж на близките му.Аз искам да попитам,защо кампанията в Хелпкарма не е активна,при положение,че семейството има нужда от много пари.И само чрез Уникредит ли можем да помогнем? За кутията за дарение разбрахме.Това не е достатъчно според мен.Бе я ни организирайте на протест пред здравната каса,как така не прави нищо за детето?
  • 3
    Si
    Sisi
    1 0
    21:49, 11 окт 2019
    Може ли да ми дадете котия за да оставя на познати моя фейзбук е sis georgiewa pischete lischno da se razbereme
  • 4
    Ne
    nelicha - нелича
    4 0
    19:45, 12 окт 2019
    Къде е държавата ? Това дете е Български гражданин и тя държавата трябва да се грижи за него . Ние не би трябвало да разберем за неговия проблем. В страната има милион и половина здравно не осигурени хора , които умират от елементарни болести . За една държава , като нашата това са 30 % от населението . Проблема е страшен . Въпроса е . До кога ще търпите това ?
Последни новини