Полицията се самосезира след статия на Кърджали бг вести за навлизане на автомобили, застрашаващи първокласници на „Паисий”

Изображение 1 от 2

    Областната дирекция на МВР в Кърджали се самосезира след публикация на сайта Кърджали бг вести по повод навлизане на автомобили на паркинга на Бизнес инкубатора, в който учат първокласници от СУ”Отец Паисий”. Всяка сутрин недобросъвестни родители прегазват забраната, навлизат в двора, минавайки през шпалир от деца,за да оставят своите малчугани. Те не се съобразяват нито със забранителния знак,нито с режима от пропуски,нито със забележите на преподаватели, нито с тези на общински служители ,работещи в сградата. Не помогнаха и сигнали до телефона за спешни повиквания 112. Наложи се да припомним, че когато преди две години сградата бе предоставена за обучение на деца по нареждане на тогавашния началник на „Пътна полиция” покойния главен инспектор Иван Бакарджиев, пред входа на паркинга имаше патрулка,  която възпрепятстваше родителите нарушители.

     Ето какво написаха до редакцията на сайта Кърджали бг вести от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали:

    „По повод сигнал за влизане на частни автомобили през територията на сградата на Бизнес инкубатора в Кърджали и двора на намиращото се в съседство учебно заведение е назначена охранителна проверка, която да бъде извършена от служители на отдел Охранителна полиция“ в ОДМВР-Кърджали. Проверяващите трябва да установят статута, пропускателния режим на посочените прилежащи територии на Бизнес инкубатора и учебното заведение, извършено ли е нарушение и ако да – от кого, в цитирания конкретен случай. След установяване на фактическата и правната страна на проблема ще бъдат предприети необходимите мерки за спазване на нормативната уредба, която е релевантна за решаването на повдигнатите въпроси.”

      Докато се чака проверката педагозите от училището поставиха табели на класните стаи,призоваващи родителите да не навлизат в двора на школото.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини