Подпалиха колата на турски гражданин, хванаха хлапе откраднало лаптоп

Досъдебно производство за палеж е образувано в РУ-Момчилград след извършен оглед на горял лек автомобил „Опел“ с турска регистрация. Колата пламнала около 1,20 часа на 7 октомври на паркинг в града. Изгорели: гума, подкалник и броня. При извършения оглед били открити следи от умишлен палеж. Работата по образуваното досъдебно производство продължават група „Криминална полиция“ и разследващ полицай в управлението.

11-годишен откраднал лаптоп, чанта, зарядно за лаптоп и 20 лв. от книжарница в Момчилград, установиха криминалисти от полицейското управление. Деянието било извършено в интервала от 12 часа до 12,30 часа вчера. След подаден сигнал и организирани издирвателни действия малолетният бил установен в дома му в село край Момчилград. Откраднатите предмети са открити и иззети. Материалите по случая ще бъдат изпратени в местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за предприемане на възпитателни мерки.

Кърджали. Проверка по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество е образувана в РУ-Кърджали след подаден сигнал, че 52-годишна наемателка на жилище, в което живеела, нанесла щети на входна врата и каса. Жената е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление.  Сектор „Охранителна полиция“ работи по изясняване на случая.

Досъдебно производство по чл.170, ал.2 от Наказателния кодекс е образувано в РУ-Кърджали, след като снощи около 22,30 часа 36-годишен жител на областния град влязъл неправомерно в чуждо жилище. След подадения сигнал дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини