С масови проверки и инструктажи за безопасност от полицейските инспектори започна ловният сезон в област Кърджали

Изображение 1 от 2

    Пет групи с общо 66 ловци от дружинките „Гледка” и ”Миладиново” са били проверени и инструктирани тази сутрин при откриването на ловния сезон в областта от младши полицейските инспектори по КОС в РУ-Кърджали Васил Демерджиев и Георги Неделчев съвместно със служители на ловното стопанство „Женда”. Специално внимание тази година е било обърнато на въведените нови изисквания за носенето на оръжието в куфар или калъф със заключено устройство на пусковата скоба и отделното пренасяне на оръжието от боеприпасите. Всички проверени ловци са били изрядни, е констатацията на младши полицейските инспектори. През контрол са минали и сроковете за валидност на разрешителните на ловците, мерките за безопасност за предотвратяване на инциденти, носенето на светлоотразителни жилетки и шапки, напомнено е било за незабавно сигнализиране на органите на реда при забелязани съмнителни лица. Проверки са били извършени днес на територията на всички общини в областта от инспекторите на съответните РУ на МВР.

    Преди старта на ловния сезон на началниците на полицейските управления областта бяха изпратени разпореждания да организират съвместно със служители на Горските стопанства обхватен контрол на ловните дружинки за спазване на всички изисквания и мерки за безопасност.

    Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

    На снимките: Младши полицейските инспектори Васил Демерджиев и Георги Неделчев от РУ-Кърджали проверват и инструктират ловните дружинки „Гледка” и „Миладиново”.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини