Джигит с джип отнесе пътен знак и избяга, издириха го

43-годишен водач на лек автомобил „Ланд Роувър“ се блъснал в пътен знак по пътя от село Груево към спирка „Джебел“ снощи в 20,45 часа. При движение с несъобразена скорост на мокра настилка шофьорът загубил контрол над управлението. След произшествието той напуснал мястото, без да уведоми контролните органи и бил издирен от полицаи от РУ-Момчилград около час и половина по-късно. Съставен е акт по ЗДвП.

. Бързо производство по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс за управление на автомобил след употреба на алкохол е образувано в РУ-Кърджали. Около 2,30 часа тази нощ на ул.“Стефан Стамболов“ в областния град за проверка бил спрян лек автомобил „Мерцедес“ с 45-годишен водач. Тестът на шофьора за алкохол отчел 2,43 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължават сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай. 

Около 25 декара борова гора изгорели при пожар в землището на село Стояново вчера около 16,30 часа. 13 огнеборци се включили в локализирането и потушаването на огъня. Три от екипите са от РСПБЗН-Ардино и един от Кърджали. Навременната намеса на пожарникарите спасила от унищожаване около 110 декара гора. Късо съединение в далекопровод причинило запалването.

Спасителен екип на службата в Кърджали отстранил опасни ламарини от сграда в района на пазара в областния град вчера по обяд след подаден сигнал.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини