Напрегнато денонощие за служителите на реда, мъж налетя на полицаи

За хулигански действия 63-годишен е задържан в РУ-Ардино за срок до 24 часа. Полицейски патрул от управлението реагирал на сигнал за скандал в село Ленище вчера около 14 часа. По първоначални данни двама местни жители влезли в спор по финансови въпроси. При пристигането на полицаите 63-годишният участник в свадата се нахвърлил с обиди и ругатни към тях. Група „Охранителна полиция извършва проверка по случая по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство.

Проверка по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс за грабеж се извършва в РУ-Кърджали след подадена жалба от 26-годишен. Мъжът заявил, че с използване на сила 30-годишен отнел от него мобилен телефон. По случая работи сектор „Криминална полиция“, а с посочения в жалбата като извършител на деянието е установена връзка и е призован в РУ-Кърджали.

Лишен от право да управлява водач е бил установен от полицейски служители на РУ-Кърджали да се движи с лек автомобил „Фолксваген“. Проверката била извършена на бул.“България“, при която се изяснило, че 20-годишният шофьор е в срок на изтърпяване на лишаване от право да управлява МПС за срок от 18 месеца с влязло в сила решение на Районния съд на 26.08.2019 г. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

След употреба на алкохол и движение с несъобразена скорост 54-годишен с лек автомобил „БМВ“ катастрофирал вчера около 9,30 часа по пътя от село Кирково към село Бенковски. Шофьорът загубил контрол над управлението, блъснал се в дървена ограда и спрял в крайпътна нива. Тестът за алкохол с техническо средство отчел 1,13 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е била отказана кръвна проба за анализ. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

 Осем пожарникари от службите в Подкова, Кърджали и Момчилград гасили запалени сухи треви и храсти вчера. Огънят в района на конна база в Кирково обхванал около 2 декара, на същата площ горели сухи треви на разклона за село Загорско и на по-малка площ в село Резбарци. Пожарите, причинени от небрежна работа с огън, били потушени, преди да бъдат нанесени материални щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини