Пожар избухна в конна база в Кирково, причината човешка небрежност

Сигнал за пожар в конна база в община Кирково е бил подаден в 16 часа на 27 септември. Два екипа от пожарната служба в Подкова и участъка в Бенковски загасили огъня, който унищожил 600 бали слама и 30 рула сено. Небрежна работа с огън от 71-годишен местен жител причинил пожара. Лек автомобил „Сеат“ се запалил в района на село Кьосево на 28 септември в 2,45 часа. Екип на пожарната служба в Кърджали потушил огъня. Изгорели: гумени съединения, датчици, колекторна тръба. Пожарът бил причинен от късо съединение. 18 огнеборци от службата в Кърджали гасили запалени вследствие на небрежност 6 контейнера за смет в областния град на 28 септември. Екип на пожарната служба в Подкова потушил горящи сухи треви и храсти в село Островец. Трима огнеборци от службата в Ардино загасили сухи треви и храсти в село Бял извор снощи около 19,30 часа.

 На 1.10.2019 г. от 11,00 ч. ще се проведе тест на сиренната система, изградена в Кърджали. Тестът ще се извърши чрез задействане на крайните акустични устройства (сирени) със сигнали, определени за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и при въздушна опасност.

Целите на теста са проверка на техническото състояние на сиренната система, повишаване уменията на оперативните дежурни от националния оперативен център (НОЦ) на ГДПБЗН-МВР и в оперативните центрове (ОЦ) към СД/РДПБЗН за реална работа, както и обучение на населението за разпознаване на сигналите.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини