Млад мъж катастрофира с мотоциклета си при Черна скала, загина на място

24-годишен моторист загинал при пътно произшествие снощи около 20,30 часа в района на село Черна скала. По първоначални данни водачът на мотоциклет „Хонда“ загубил контрол над управлението, навлязъл в насрещната лента, блъснал се в автобус „Мерцедес“ и починал на място. Тестът за алкохол с техническо средство на 57-годишния шофьор на автобуса е с отрицателен резултат. Взета е кръвна проба за анализ. Движението временно е било пренасочвано в едната лента. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието, екип на пожарната служба в града изчистил пътното платно. Образувано е досъдебно производство, по което работа продължават сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полица в управлението. 58-годишна жена, пресичаща неправилно на бул.“Тракия“ в Кърджали, била блъсната от лек автомобил „Нисан“, управляван от 37-годишен водач. Произшествието станало на 28 септември около 13 часа. Пострадалата била транспортирана в Спешното приемно отделение и след преглед освободена. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Само с материални щети са други две произшествия. 24-годишен с лек автомобил „“БМВ“ се ударил в бордюр на бул.“Беломорски“ в областния град, след като изгубил контрол над управлението. 20-годишна с „Опел“ блъснала спрял „Фолксваген“ по пътя от Джебел към село Рогозче. Не е констатирана употреба на алкохол от водачите. На виновните за произшествията са съставени актове по ЗДвП.

Водач без шофьорска книжка е бил установен да управлява мотопед между селата Дрянова глава и Бенковски. Полицаи от РУ-Кирково проверили 32-годишния мотопедист, който не представил свидетелство за правоуправление, а при направена справка станало ясно, че вече е бил наказван по административен ред за това нарушение с влязло в сила наказателно постановление. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по заведения заявителски материал.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на МПС след употреба на алкохол. На 29 септември в кв.“Възрожденци“ в областния град бил проверен 26-годишен водач на „Опел“. Тестът за алкохол отчел 2,08 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини