Теодора Момчилова от Езиковата гимназия с призово място на Национален конкурс, посветен на 70 години от създаването на НАТО

Ученичката Теодора Момчилова от 8. клас бе класирана на трето място на Национален конкурс за рисунка на тема: „Ние сме НАТО и помагаме при бедствия и пожари“.

          Конкурсът е организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР и е посветен на навършването на 70 години от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) и 15-годишнината от членството на Република България в нея. Чрез конкурса се цели да се покаже на учениците, че НАТО, освен военна, има и хуманитарна роля, нарастваща все повече в условията на глобализация и зачестяването на мащабни бедствия и пожари, както и да възпита съпричастност към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда.

Творбата на Теодора Момчилова е отличена сред стотици рисунки на млади художници от цялата страна.

Теодора е ученичка в осми клас в Езиковата гимназия – град Кърджали с профил немски и английски език.Още в началото на учебнатaгодина тя доказа, че е амбициозна и талантлива. Предстоят й още многоконкурси, състезания и изяви по пътя на знанието и творчеството.Пожелаваме й много бъдещи успехи!

Това съобщиха от Ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини