Общинският съветник Радослав Милев с питане до кмета за изразходването на публичните финанси

                                           Питане

До:                        Кмета на Община Кърджали – Г-н Хасан Азис

От:                        Радослав Иванов Милев, Общински Съветник, РБ Кърджали

Относно:               Годишен отчет за изпълнение на бюджет 2018г.

Дата:           18 септември 2019 г.

Уважаеми Г-н Кмет,

          Като общински съветник бих искал да получа отговор, касаещ изразходването на публичните финанси и отчетността, която администрацията дължи на гражданите и общинския съвет.

Съгласно Закона за публичните финанси, кметът на общината изготвя годишния отчет за изпълнението на бюджета по показателите, по които е приет, придружен с доклад, и в срок до 31 август на следващата бюджетна година го внася за приемане от общинския съвет. В случаите, когато Сметната палата извършва финансов одит на годишния отчет на общината, кметът на общината внася за приемане одитирания отчет заедно с одитното становище на Сметната палата за заверка на годишния финансов отчет на общината.

          Председателят на общинския съвет организира публично обсъждане на отчета от местната общност, като оповестява датата на обсъждането най-малко 7 дни предварително на интернет страницата на общината и в местни средства за масово осведомяване.  След общественото обсъждане Общинският съвет приема отчета не по-късно от 30 септември на годината, следваща отчетната година.

Към момента, 18 септември, не сме свидетели на насрочено и проведено обсъждане. В дневния ред на предстоящата сесия също не фигурира точка, предвиждаща приемане на отчет, което показва, че грубо е погазен Закона за публичните финанси.

Затова отправям въпроса си: Защо не са спазени сроковете, фиксирани в Закона за публичните финанси и не е предвиден отчет за изпълнението на бюджет 2018г?

Предварително Ви благодаря за отделеното време и отговор.

С Уважение,

Радослав Милев

Общински Съветник

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини