Обществения съвет към Общинския съвет приключва днес дейността си, отчита се пред местния парламент

Общественият съвет към Общинския съвет на Кърджали приключва днес дейността си. Това ще стане с представяне на отчет пред последната сесия на местния парламент.

Ще припомним, че Обществения съвет бе създаден с решение на ОбС. В неговото ръководство бяха включени 17 общественици от Кърджали и населените места в общината. Той се ръководеше в своята работа от Правилник. За двугодишния период на своята дейност Обществения съвет проведе 18 заседания. Най-често се вземаше отношение по въпроси от „обществения дневен ред”. Една част от въпросите, оформени като конкретни становища се предлагаха за отношение от страна на местния парламент и кмета на Община Кърджали,  други на вниманието на експерти от администрацията. Общественият съвет участва в подготвянето на становища за обществени обсъждания. Ръководството на съвета стана инициатор на съвместни работни заседания между ръководствата на Общината и „В и К”-Кърджали.

 Бе  изразена няколкократно тревога от състоянието на уличното осветление в града и от липсата на работещи дъждоприемащи отводнителни съоръжения при проливни дъждове и бури.

Общественият съвет акцентира върху почистването на Кърджали и се включи активно в ежегодния ден за хигиена.Тази пролет обществениците излязоха със своя инициатива за почистване на града, но за съжаление тя бе слабо подкрепена от гражданите. Инициативата срещна съдействие от фирми и училища, но не и от общинските съветници. Само народните избраници от една група дадоха пример на кърджалийци.

 В стремежа си да ускори решаването на проблеми ръководството на Обществения съвет проведе регулярни срещи с кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис и председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини