Въпреки специализирана операция в Момчилградско, вчера станаха две катастрофи по направление за Маказа

112 моторни превозни средства и 136 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Момчилград вчера за времето от 15,30 часа до 17 часа с цел ограничаване предпоставките за тежки ПТП, контрол за правоспособността на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества. Констатираните нарушения на ЗДвП са 13, съставени са 1 акт и 12 фиша.

 Катастрофа с четирима пострадали е станала снощи в 19,20 часа на главния път за ГКПП „“Маказа“, в района на село Градинка. По първоначални данни след отнето предимство 22-годишен с „Мерцедес“ се блъснал във „Фолксваген“. Пострадали водачът на мерцедеса, който бил транспортиран в Пловдив, негов спътник на 21 години бил настанен под лекарско наблюдение в кърджалийската болница, в същото здравно заведение е и 46-годишна пътничка във фолксвагена, а 49-годишният водач на блъсната кола отказал да бъде настанен в болница. Тестът за алкохол на шофьора на фолксвагена е с отрицателен резултат, на другия водач е взета кръвна проба за анализ. Извършен е оглед на мястото на произшествието от оперативна група на РУ-Момчилград. Образувано е досъдебно производство. По същия главен път е и другата катастрофа вчера, която е само с материални щети. В района на разклона за село Великденче 32-годишен водач на „Фиат“ не спазил необходимата дистанция и ударил движещ се пред него „Опел“. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

 Екип на пожарната служба в Момчилград обезопасил катастрофирали автомобила в района на село Градинка снощи около 19,30 часа и помогнал на спешните медици в изваждането на пострадал водач. Висящ кабел на улица в Кърджали е бил отстранен от трима служители на пожарната служба в града след подаден сигнал вчера в 10 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини