Тарикат превърнал гробището в Добринци, Джебелско в канабисова нива, задържат го

В РУ-Джебел за срок до 24 часа е задържан 31-годишен, който е бил обявен за общодържавно издирване във връзка с открита канабисова нива в гробищния парк на село Добринци. На 17 август криминалистите от РУ-Джебел иззеха 13 наркотични растения с общо тегло 33 кг. По случая беше задържан 27-годишен, а вторият съпричастен обявен за общодържавно издирване. Образуваното досъдебно производство е по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс за отглеждане на растения от рода на конопа и работата продължава разследващ полицай.

Досъдебно производство по чл.129, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура за причинена средна телесна повреда на 36-годишен след скандал пред заведение в областния град.

 46-годишен използвал неистински официален документ пред полицейски служители – свидетелство за управление на МПС, издадено от Белгия. Водачът бил спрян за проверка в хода на специализирана операция на РУ-Кирково на 20 септември около 16,30 часа по пътя между селата Чорбаджийско и Шопско. Тестът му за алкохол отчел 2,89 промила, след което бил задържан за срок до 24 часа. При направена справка се оказало, че представената шофьорска книжка е фалшива. Проверката по случая е по чл.316 във връзка с чл.308, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс и се извършва от група „Охранителна полиция“ в управлението в Кирково.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини