ДПС в Кърджали се молеше за номер 20 в интегралната бюлетина, ГЕРБ с предпочитание към любимото число 13

Основните играчи в битката за кметския стол в Кърджали следиха с внимание тегленето на жребия за номерата в интегралната бюлетина за местните избори,състоял се в ЦИК.В предизборните щабове партийните активисти следяха от телевизионните екрани прякото излъчване на жребия. Повечето партии имаха предпочитание към едноцифрените числа.

ДПС в Кърджали се надяваше да бъде изтеглено числото 20. Това бе номерът на партията в евровота. Повторението би облекчило агитацията на Движението за местните избори и разяснителната работа от врата на врата.

 В ГЕРБ пък очакваха да се падне любимото число на премиера 13.

Жребият обаче не бе на тяхна страна. Все пак ДПС изтеглиха най-запомнящата се цифра. Движението влиза в интегралната бюлетина с номер 55. ГЕРБ ще се състезават с №43. Другите играчи,които издигат кандидати за кметове, и към които е фокусирано общественото внимание като коалиция „БСП за България” и ДОСТ са съответно с номера 56 и 52.

  При предишни местни избори жребият се теглеше във всяка Общинска избирателна комисия. Практиката бе изоставена след като се стигна до абсурди- интегрални бюлетини да се отпечатват по четири пъти за допуснати грешки при номерацията.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини