На 26 септември се провежда операция „Европейския ден без загинали на пътя – EDWARD

Засилено полицейско присъствие по пътищата в областта ще бъде насочено към контрол на всички участници в движението

На 26 септемврипо инициатива на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността сред страните-членки и нейните партньори, се осъществява проекта EDWARD. Той се провежда за четвърта поредна година, подкрепен е от Европейската комисия, като през 2019 г. целта е в този ден да няма загинали при пътни инциденти.
Тази година в България операцията ще се проведе под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“ Идеята е в дните преди операцията всички участници в движението да фокусират вниманието си върху рисковете, с които се сблъскват, върху опасностите, на които могат да изложат останалите участници в движението и в крайна сметка как самите те могат да допринесат за намаляване на пътните произшествия.
В този ден е предвиден 24-часов засилен контрол на движението в областта и максимално полицейско присъствие по главните пътища, основните пътни артерии, водещи към по-големите населени места, а също и в населените места.
Всички налични технически средства за контрол на скоростта ще се използват при пълна натовареност. Ще се прилага принципът на „нулева толерантност“ към нарушителите на Закона за движение по пътищата към пешеходци, пътници, водачи, работници на пътя.
Призоваваме гражданите и гостите на областта на 26 септември да се включат с активно поведение към инициативата за нула жертви на пътя - с отговорно поведение, като спазват правилата за безопасно движение в качеството на водачи, пътници, пешеходци, на родители и учители, които възпитават децата в уважение към закона, за да бъде постигната общата цел и да няма загинали при пътни инциденти.   

През миналата година на този ден в нашата страна са станали 14 ПТП без загинали и със 17 ранени.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини