Беливанов спря поръчката за транспорта: Ще има градски и междуселски автобуси!

„Няма да има протести. Няма да оставим хората без транспорт- нито в Хасково, нито по селата. Ще решим проблема законово!“. Това коментира днес кметът на Хасково Добри Беливанов по повод създалия се хаос около изтичащите анекси към договорите на превозвачите по градските, междуселищните линии в областта и по републиканската транспортна схема. Анексите към договорите им, задействани миналата есен чрез прилагане на „спешна мярка“ от страна на областния управител на Хасково, изтичат на 25 септември и вече градският превозвач „Златно руно“ обяви, че ще протестира в този ден. А на следващият дори ще спре изцяло автобусите, ако не се стигне до адекватно разрешение на темата.

Днес кметът обяви, че обществената поръчка за линиите е спряна. Според анексите в договорите на превозвачите, те действат до обявяването на нова обществена поръчка. В този смисъл дали спирането на пуснатата на 12-ти септември поръчка днес на практика означава, че превозвачите ще продължат да работят законово, не стана ясно от обясненията на кмета.

В същото време стана ясно обаче, че областният управител Станислав Дечев няма право да прилага повече от два пъти „спешна мярка“, за което лимитът е изчерпан. Дечев намекна още в сряда, че има последен законов лост, който може да използва за разрешаване на проблема, стига това да му бъде поискано от кметството. „Областният не може да прилага повече мерки“, отсече Беливанов на въпроса дали ще поиска от губернатора съдействие отново.

Освен това управителката на „Златно руно“ Боряна Тенчева потвърди пред Haskovo.net, че до днес преди обед не е била търсена от страна на общината за коментар по създалата се ситуация. „Ще бъде потърсена!“, върна отговор на запитването ни кметът Добри Беливанов. В крайна сметка обаче не изясни какъв механизъм ще приложи, така че хем общината да продължи да поддържа социалната функция, каквато е осигуряването на градски транспорт, хем правата и икономическите интереси на превозвача, спечелил поръчката да не бъдат нарушени.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ах
    аха
    14 -1
    13:06, 20 сеп 2019
    Хубаво, че редакцията се е свързала с управителката, че аз гледах за адрес и телефон на фирмата да питам има ли някакви ученически карти, ама ни адресът същия, ни на телефона някой отговаря. Все пак покрай перипетиите им разбрах, че все пак имало.
    • За
      Запознат
      4 -1
      16:49, 20 сеп 2019
      Офиса им е в бившата сграда на ОСО-то до Втора поликлиника
  • 2
    Пе
    Петър Стефанов
    21 -30
    13:36, 20 сеп 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    Пр
    Принцесата от Монако
    8 -6
    21:59, 20 сеп 2019
    4 години този кмет не се научи какво трябва да прави !Как се правят конкурси,как се правят поръчки -то не бяха отменени конкурси,то не бяха сменени поръчки,то не бяха заповеди,написани на бланки от други градове!И сега пак.....щял да спазва ЗАКОНА!!!
    • Ха
      Хасковлия
      1 -1
      11:51, 21 сеп 2019
      Ами той е дърт и затова забравя. Наистина като се замисля няма нещо важно за града ни, което да не е тръгнало с фалстарт през мандата му. За кога я отлага? Мигар мисли, че ще го изберат отново. Да ходи да си гледа внучето и да не ни забатачва повече града. На негово място щях да се срамувам да се покажа по улиците след всичките глупости, които сътвори. Улиците са в дупки, служителите от общината не знаят какво работят. Само се хвали от напрани икономии от нереализирани проекти. Ако това му е визията за развитие на града - благодаря! Върви си дядка! Вашата "почтеност" не ни е нужна.
  • 4
    Ре
    Реалист
    2 0
    13:11, 21 сеп 2019
    Това е работа на Жоро "Пу.....та".Той движи нещата около фирмата.Като няма субсидии,т.е. парички от общината почва да реве и плаши.Да си види имота до Е-80,база,къща.Няма значение кой е кмета,така е от времето на Г.Иванов,когато баща му Гено беше шефа.Децата му Жоро и Боряна халхабер се нямаха от всичко това,но след кончината му захапаха въдицата здраво.Ей така едни пари ти идват ,ти се отчиташ на когото трябва и се гледаш кефа.
Последни новини