21 °C

12 кандидати за стола на кмет на Смолян, ексшеф на полицията се бори за независим съветник

Инициативни комитети са издигнали имената на 1 независим кмет и 7 независими за местния парламент, сред които и бившия шеф на ОДМВР Евгений Василев

След края на срока за регистрация на партии, коалиции и инициативни комитети в Общинската избирателна комисия в Смолян стана ясно, че ще има 12 кандидатури за кмет на Община Смолян, само една от които независима, в лицето на Мирослав Фисински. Останалите кандидатури са от партии и коалиции, повечето от които не са официално обявени, но се спрягат в публичното пространство и е въпрос на време да бъдат обявени окончателно.

Право на избор на кметове на кметства в общината ще имат седем населени места- Виево, Влахово, Могилица, Момчиловци, Смилян, Търън, Широка лъка. Според броя на избирателите, по справка от община Смолян, става ясно, че точният брой на избирателите- с постоянен адрес на територията на община Смолян към 16.08.2019 г. e 41 483 граждани. В следствие на това ОИК Смолян реши, като определя броя на мандатите за общински съветници в Общински съвет – Смолян на 29 съветници, както и в предишните години.

Общо 11 партии, една местна коалиция и 4 национални коалиции, както и 8 инициативни комитета -са регистрирали участие в изборите за местна власт на 27 октомври 2019г. Седем инициативни комитета са издигнали независим кандидати за общински съветник, а един инициативен комитет е издигнал кандидатурата на Мирослав Фисински за кмет на Смолян.

В надпреварата само за Общински съвет и кметове на кметства ще играе партия Българска демократична общност, а само с листа за общински съвет ще участват Политическа партия „АТАКА“ и партия ВОЛЯ.

За участие в изборите на кмет на Община Смолян, общински съвет и кметове на кметства са се регистрирали:

Коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ“ - (ДА България, ДСБ, Зелено движение)

Партия РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ

Партия „ВМРО - БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ - която официално обяви кандидатурата на общинския съветник и бизнесмен Стефан Сабрутев, кандидат за поста за втори път.

Партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ издигна кандидатурата на инж. Румяна Фиданова .

Политическа партия ГЕРБ обяви кандидатурата на Николай Мелемов, който ще се яви за трети път на избори след два мандата управление.

Като местна коалиция единствено КРОС- под името НОВОТО ВРЕМЕ (Движение 21, ЗС Александър Стамболийски, Новото време) ще издигне кандидати за съветници, кметове на села и кмет на Смолян, като официално име още не е оповестено, но се очаква това да бъде председателят на групата съветници в последния общински съвет Кирил Хаджихристев. 

Коалиция “Движение ЗАЕДНО за промяна“, Партия „СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ“ и Партия „ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ“ също ще участват в изборите на 27 октомври с кандидатури за местен парламент и кметове в селата и на общината.

За участие в само във вота за съветници и кмет на общината ще се явят: Политическа партия АБВ (Алтернатива за българско възраждане) и Политическа партия „НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ“.

Инициативни комитети са издигнали кандидатурите на независими кандидати за общински съветник в общински съвет Смолян на Пенка Василева, Медиха Заимова, Георги Атанасов Атанасов, Слави Алексиев Каров, Стоян Митков Ковачев, Анна Веселина Колева и бившия шеф на Областната дирекция на МВР Евгений Владимиров Василев. Инициативен комитет е издигнал и като единствен независим кандидат за кмет на Община Смолян Мирослав Събев Фисински.

Щиляна Чакърова

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ан
  анонимна
  2 0
  09:55, 20 сеп 2019
  Има личности,които буквално пречат Смолян да се развива. Смолянчани си ги знаят кои са. НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ!

Хороскоп за 19.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва натоварване, което е натрупано от седмицата, която си отива. Но плануваните за почивните дни забавления ще се получат точно според очакванията ви. Близките ви с желание ще ви помогнат в приготовленията. Носите със себе си заряд на устойчивост и оптимизъм и това дава сигурност на тези около вас.
19 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е непредвидени ангажименти да променят плановете на много от вас. Няма да съжалявате, ще имате допълнителни доходи или изяви, с които да рекламирате себе си и работата си и чрез които да подобрите семейния ви бюджет. Вечерта ще бъдете изкушени от едно предложение и е възможно да направите избор в негова полза.
19 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с енергия и доброта. Отдавате се на заниманията си с желание и всяко свършено нещо ви доставя удоволствие. Намерете време за приятни занимания, отнасящи се до цялото ви семейство. Излет в планината със забавни хора ще разнообрази съботния ден. За други се очертава добро представяне на изпити.
19 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще обгърнете с топла прегръдка любимите си хора и най - вече онези, които ви носят добри послания. Това ще подейства като балсам за душата ви и ще се усмихнете на света. Задълженията ви ще станат по-малко скучни, а интересните моменти ще се повишат. Любовта ще очаква да й отдадете заслуженото и ще го направите с желание.
19 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще търсите място, където да се спасите от шума и суетата на ежедневието. Предложения в тази посока няма да липсват, от вас зависи да го изберете и му се насладите. Споделете времето си с хората, с които се чувствате уютно и не натоварващо. Предстоят финансовите възнаграждения.
19 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ако прекарате деня в компанията на приятни и интересни за вас хора ще се почувствате най-добре. Ще успеете да се освободите от напрежението от седмицата, ще релаксирате и заредени с положителни чувства ще планирате идните дни. Очертават се финансови затруднения, които изискват от вас повече концентрация и целенасочени действия.
19 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Суматохата у дома може да не се понрави на мнозина от вас и да ви накара да потърсите по-приятно решение за днешния ден. Доверете се на приятелите си, които ще ви зарадват с привлекателни идеи за деня. В случай, че се възползвате от възможностите, които ви предлагат, ще си осигурите много приятно изкарване.
19 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
19 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От сутринта ще се заемете с реализацията на конкретна задача, още повече, че с нея са ангажирани и други хора. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще се потрудите, за да приключите с ремонта. Екипната работа също ще се толерира и в тази връзка не отхвърляйте предложение за подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Размишлявайки върху последните развития в делата си, ще стигате до решения за бързи действия, различни от рутинната ви работа. Към себе си се отнасяйте с внимание, определете точно какво ви пречи да сте ефективни и мислете за нещата, които трябва да подобрите, за да стане живота ви по-спокоен и приятен.
19 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
С домашните задължения ще бъде запълнен деня на много от вас. Умората ще ви настигне, за това е добре да предвидите и време за отдих. Имате нужда да преосмислите случващото се от последните дни. Анализът ще ви отвори сетивата и ще ви помогне да вземете правилните решения. Любовни очаквания ще се сбъднат.
19 окт 2019
Последни новини