12 кандидати за стола на кмет на Смолян, ексшеф на полицията се бори за независим съветник

Инициативни комитети са издигнали имената на 1 независим кмет и 7 независими за местния парламент, сред които и бившия шеф на ОДМВР Евгений Василев

След края на срока за регистрация на партии, коалиции и инициативни комитети в Общинската избирателна комисия в Смолян стана ясно, че ще има 12 кандидатури за кмет на Община Смолян, само една от които независима, в лицето на Мирослав Фисински. Останалите кандидатури са от партии и коалиции, повечето от които не са официално обявени, но се спрягат в публичното пространство и е въпрос на време да бъдат обявени окончателно.

Право на избор на кметове на кметства в общината ще имат седем населени места- Виево, Влахово, Могилица, Момчиловци, Смилян, Търън, Широка лъка. Според броя на избирателите, по справка от община Смолян, става ясно, че точният брой на избирателите- с постоянен адрес на територията на община Смолян към 16.08.2019 г. e 41 483 граждани. В следствие на това ОИК Смолян реши, като определя броя на мандатите за общински съветници в Общински съвет – Смолян на 29 съветници, както и в предишните години.

Общо 11 партии, една местна коалиция и 4 национални коалиции, както и 8 инициативни комитета -са регистрирали участие в изборите за местна власт на 27 октомври 2019г. Седем инициативни комитета са издигнали независим кандидати за общински съветник, а един инициативен комитет е издигнал кандидатурата на Мирослав Фисински за кмет на Смолян.

В надпреварата само за Общински съвет и кметове на кметства ще играе партия Българска демократична общност, а само с листа за общински съвет ще участват Политическа партия „АТАКА“ и партия ВОЛЯ.

За участие в изборите на кмет на Община Смолян, общински съвет и кметове на кметства са се регистрирали:

Коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ“ - (ДА България, ДСБ, Зелено движение)

Партия РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ

Партия „ВМРО - БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ - която официално обяви кандидатурата на общинския съветник и бизнесмен Стефан Сабрутев, кандидат за поста за втори път.

Партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ издигна кандидатурата на инж. Румяна Фиданова .

Политическа партия ГЕРБ обяви кандидатурата на Николай Мелемов, който ще се яви за трети път на избори след два мандата управление.

Като местна коалиция единствено КРОС- под името НОВОТО ВРЕМЕ (Движение 21, ЗС Александър Стамболийски, Новото време) ще издигне кандидати за съветници, кметове на села и кмет на Смолян, като официално име още не е оповестено, но се очаква това да бъде председателят на групата съветници в последния общински съвет Кирил Хаджихристев. 

Коалиция “Движение ЗАЕДНО за промяна“, Партия „СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ“ и Партия „ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ“ също ще участват в изборите на 27 октомври с кандидатури за местен парламент и кметове в селата и на общината.

За участие в само във вота за съветници и кмет на общината ще се явят: Политическа партия АБВ (Алтернатива за българско възраждане) и Политическа партия „НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ“.

Инициативни комитети са издигнали кандидатурите на независими кандидати за общински съветник в общински съвет Смолян на Пенка Василева, Медиха Заимова, Георги Атанасов Атанасов, Слави Алексиев Каров, Стоян Митков Ковачев, Анна Веселина Колева и бившия шеф на Областната дирекция на МВР Евгений Владимиров Василев. Инициативен комитет е издигнал и като единствен независим кандидат за кмет на Община Смолян Мирослав Събев Фисински.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    анонимна
    2 0
    09:55, 20 сеп 2019
    Има личности,които буквално пречат Смолян да се развива. Смолянчани си ги знаят кои са. НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ!
Последни новини