Ученици от Златоград и общината скоростно изкачват връх Св. Атанасий, като част от ултрамаратона K3 Ultra

Организационният съвет на ултрамаратона K3 Ultra призовава учениците от Община Златоград да вземат участие в скоростното изкачване от центъра на Златоград до параклиса „Св. Атанасий“.
K3 Ultra се организира на 28 септември 2019 г. за първи път на територията на Южните Родопи - с център Златоград и освен надпревара, включва в себе си начинания, които да запознаят гостите на града с историята и обичаите в региона.
В K3 Ultra са заявили участие едни от най-именитите български бегачи и спортисти от чужбина, но една от най-важните цели за организаторите е да дадем на младите хора пример за спортен дух и воля за победа, обясняват организаторите, които като съпътстващо събитие обябяват скоростен ученически преход от центъра на Златоград до параклиса „Св. Атанасий“. на 28.09.2019 г. от 10.30 ч.

В него могат да участват ученици от пети до осми клас включително, като освен разрешение от родители с подписана декларация, децата трябва да носят обувки за спорт и връхна дреха.
За сигурността и здравето на учениците са предвидени медицински пунктове в центъра на Златоград и на параклиса „Св. Атанасий“. Трасето ще бъде маркирано, а на всеки 300 м. по пътя ще има разположени обучени доброволци с мобилна връзка, които ще следят за спазването на маркировката.


Всеки от финиширалите на параклиса ще получи медал, а вечерта, на площада, по време на официалното награждаването на бегачите от K3 Ultra, специално за участниците в ученическия скоростен преход ще бъде теглена томбола за два много стойностни подаръка. Организаторите уточняват, че по тази причина е необходимо всички финиширали на параклиса „Св. Атанасий“ да поставят имената си в урна, от която вечерта ще се изтеглят имената на късметлиите.
Надяваме се, че с участието си в събитието учениците от нашата община, ще се доближат до атмосферата на голямото състезание, ще изпитат удоволствие от физическата активност и след време да станат участници в бъдещите издания на K3 Ultra, допълват от Общината, която съдейства в организацията на атрактивното спортно събитие.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини