Безплатен скрининг за риск от туберкулоза в МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски”АД

„Седмица на отворените врати“ със скрининг за риск  от туберкулоза се организира от 16  до 20  септември  в  пневмофтизиатрично отделение  на  МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”.

В рамките на кампанията ще се извършват безплатни медицински консултации, като на пациентите със съмнение за наличие на заболяването ще бъдат направени допълнителни изследвания.

Скринингът в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” “ се провежда като част от Националната кампания за превенция и контрол на туберкулозата в България и от Програмата  финансирана от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Целта на инициативата е да  се повиши информираността на обществото за риска от туберкулоза, като същевременно с това всеки пациент да получи достъп до здравни услуги.

Желаещите да се включат в безплатния скрининг трябва да го направят във времето от 10.00 до 12:00ч. от 16 до 20септември включително, в пневмофтизиатрично отделение на 6-ти етаж на лечебното заведение.

Кампаниите се провеждат четири пъти в годината.

Бързото диагностициране и адекватното лечение на болните с активна туберкулоза са от първостепенно значение за осъществяване на контрол  над  коварното заболяване.


Надя Зидарова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини