24 °C

Бултюрк обяви Местан за фалирал политик и го призова да се кандидатира за кмет на Кирково

  Изселническата организация Бултюрк със седалище в Истанбул обяви лидерът на ПП ДОСТ за фалирал политик и го призова да се върне към корените си и да се кандидатира за кмет на община Кирково. Към това апелира зам. председателят на организацията и изявен журналист Назим Чавуш. В своят коментар „Пръстенът“, публикуван в сайта BGHaber, Чавуш призовава Местан да докаже авторитета си в пряк сблъсък с опонентите си. Мнението му се споделя и от председателя на Бултюрк – Рафет Улутюрк.

  Ще припомним, че веднага след катастрофата при Загорско, когато загина бебе, Лютви Местан намекна, че ще се оттегли от политиката. Той в прав текст каза, че ще даде път на младите в ДОСТ.

  Това обаче не се случи. Наскоро Местан сключи предизборно споразумение с БЗНС на бившия военен министър Николай Ненчев. Той отново заговори за европейските ценности и се обяви за противник ДПС.

  В съобщението на ДОСТ и БЗНС се подчертава, че лозунгът на партиите за местните избори ще бъде „За демокрация – без корупция и олигарси“. В него пише още, че в продължение на близо 30 години етническите смесени райони в страната са „под политическия монопол на една партия, отдавна изродила се в олигархично-корпоративна структура, чрез която бизнес и политическа власт в страната се сраснаха, а външни и вътрешни сили забавят демократичните процеси и осъществяват своите корпоративни и геополитически интереси“.

  В момента обаче позициите на Местан не са добри. Привържениците му сред изселниците в Турция са разделени. Някои обвиняват настоящи и бивши  членове на ръководството на ДОСТ в присвояване на средства за предизборната кампания за Народно събрание, когато партията се провали.

  Проблем за Местан е и делото, което предстои срещу него за катастрофата при Загорско. Началото му се отлага два пъти. Не е изключено лидерът на ДОСТ да попадне под ударите на закона непосредствено преди вота.

  Негови опоненти твърдят, че ако бъде осъден няма да има очи да застане пред гроба на Тюркян в Могиляне.

  Назим Чавуш в своята статия призовава и други отцепници от ДПС да се докажат като се кандидатират за кметове. Той посочва, че Гюнер Тахир от НДПС трябва да играе за Разград, Мехмед Ходжа от бившата ПДП за Кърджали, Бахри Юмер от ДОСТ за Джебел. В надпреварата за общински кметове според журналиста трябва да влязат още Корман Исмаилов, Орхан Исмаилов и Касим Дал от НПСД.

  Назим Чавуш призовава мюсюлманите в България към единство на вота. Целта е запазването на 800 позиции на селски кметове, 40 на общински и 1000 на общински съветници.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 28.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
  28 сеп 2020
  Последни новини