16 °C

Бултюрк обяви Местан за фалирал политик и го призова да се кандидатира за кмет на Кирково

  Изселническата организация Бултюрк със седалище в Истанбул обяви лидерът на ПП ДОСТ за фалирал политик и го призова да се върне към корените си и да се кандидатира за кмет на община Кирково. Към това апелира зам. председателят на организацията и изявен журналист Назим Чавуш. В своят коментар „Пръстенът“, публикуван в сайта BGHaber, Чавуш призовава Местан да докаже авторитета си в пряк сблъсък с опонентите си. Мнението му се споделя и от председателя на Бултюрк – Рафет Улутюрк.

  Ще припомним, че веднага след катастрофата при Загорско, когато загина бебе, Лютви Местан намекна, че ще се оттегли от политиката. Той в прав текст каза, че ще даде път на младите в ДОСТ.

  Това обаче не се случи. Наскоро Местан сключи предизборно споразумение с БЗНС на бившия военен министър Николай Ненчев. Той отново заговори за европейските ценности и се обяви за противник ДПС.

  В съобщението на ДОСТ и БЗНС се подчертава, че лозунгът на партиите за местните избори ще бъде „За демокрация – без корупция и олигарси“. В него пише още, че в продължение на близо 30 години етническите смесени райони в страната са „под политическия монопол на една партия, отдавна изродила се в олигархично-корпоративна структура, чрез която бизнес и политическа власт в страната се сраснаха, а външни и вътрешни сили забавят демократичните процеси и осъществяват своите корпоративни и геополитически интереси“.

  В момента обаче позициите на Местан не са добри. Привържениците му сред изселниците в Турция са разделени. Някои обвиняват настоящи и бивши  членове на ръководството на ДОСТ в присвояване на средства за предизборната кампания за Народно събрание, когато партията се провали.

  Проблем за Местан е и делото, което предстои срещу него за катастрофата при Загорско. Началото му се отлага два пъти. Не е изключено лидерът на ДОСТ да попадне под ударите на закона непосредствено преди вота.

  Негови опоненти твърдят, че ако бъде осъден няма да има очи да застане пред гроба на Тюркян в Могиляне.

  Назим Чавуш в своята статия призовава и други отцепници от ДПС да се докажат като се кандидатират за кметове. Той посочва, че Гюнер Тахир от НДПС трябва да играе за Разград, Мехмед Ходжа от бившата ПДП за Кърджали, Бахри Юмер от ДОСТ за Джебел. В надпреварата за общински кметове според журналиста трябва да влязат още Корман Исмаилов, Орхан Исмаилов и Касим Дал от НПСД.

  Назим Чавуш призовава мюсюлманите в България към единство на вота. Целта е запазването на 800 позиции на селски кметове, 40 на общински и 1000 на общински съветници.

  Георги Кулов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
  22 окт 2019
  Последни новини