Ардино с богата програма за есенни културни празници

От днес (четвъртък) започват традиционните културни празници, организирани от община Ардино. Луна-парк, щандове за търговия, бирарии, чевермета, люлки, пързалки, блъскащи се колички и други удоволствия ще радват малки и големи и тази година. Проявите ще бъдат открити на 13 септември (петък) с концертна програма с участието на танцовите групи „Балканика“ и „Искрица“ към градското читалище „Родопска искра“, женска фолклорна формация „Звъника“ и смесена фолклорна група от Смолян, оркестърът за местен турски фолклор „Достлар“ (Приятели) от Кърджали, група „Мистик“ от Пловдив. Слово ще произнесе кметът на общината Ресми Мурад, след което програмата ще продължи с концертна програма на известния турски певец на румелийски и балкански народни песни Румели Екрем.
На 14 септември (събота) за доброто настроение на жителите на Ардино и гостите на панаира ще се погрижи и оркестър „Родопи“ от Пловдив, както и местният музикант Ергюн Мюмюнов и солистката Милена Василева от Кърджали. Гвоздеят на деня ще бъде концертът на поп-фолк звездата Илиян.
В спортната програма е включен турнир по шахмат в памет на Хикмет Таибов – Кънчо. На градския стадион ще се проведе футболен турнир на малки врати, а в спортна зала „Юнак“ – турнир по тенис на маса за деца.
За дните на Ардино се очакват официални делегации от побратимените общини в Турция – Нилюфер и Картал, както и представители от Сдружението на ардинци в Бурса.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини