Пожарникарите в Кърджали отбелязват професионалния си празник с демонстрации, приемни, Дни на отворени врати и благотворителна кампания

С поредица от публични прояви служителите на РДПБЗН-Кърджали отбелязват професионалния си празник, който е на 14 септември. В седмицата на пожарната безопасност на 10, 11 и 12 септември във всички служби се организират приемни, открити телефонни линии за граждани, а на 12 септември – Ден на отворени врати. На 11 септември от 10 часа в ДГ „Дъга“ в Кърджали ще се проведе разяснителна беседа на тема :„Как да се предпазим от пожар в училището и в дома“. Възпитаниците на детската градина щесе запознаят и с основни технически средства, които използват пожарникарите. От 16 часа същия ден е срещата с ветераните-служители на РДПБЗН по Районни служби. На 12 септември е тържественото събрание, на което ще бъдат обявени наградените служители за постигнати високи професионални резултати и конкретен принос в изпълнението на задачите. На 13 септември от 10 часа до 15 часа пожарните служби в областта ще демонстрират пред граждани възможностите на техниката, с която разполагат, а също и действия при различни по характер произшествия. По-рано същия ден от 9,30 часа ще бъдатположени венци пред Паметника на загиналите в изпълнение на служебния си дълг служители на МВР. По повод професионалния празник предварително беше организирана благотворителна кампания за набиране на средства за подпомагане на децата на загиналите в изпълнение на служебния си дълг огнеборци.

            От 2 септември до 13 септември служители на РСПБЗН-Ардино монтират датчици в домовете на самотно живеещи възрастни хора пет села от общината. В дните от 9 септември до 14 септември е предвидена кампания за разпространение на материали с препоръчителни мерки за предпазване от пожари и съвети за правилно поведение при възникване на инциденти. Навръх празника от 10 часа на 14 септември ще бъде отслужен водосвет за здраве в параклиса „Свети пророк Илия“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини