ЦСМП-Кърджали ще демонстрира умения за спасяване на пострадали от катастрофи пред кърджалийци

Екип на Центъра за спешна медицинска помощ-Кърджали ще демонстрира пред кърджалийци умения за спасяване на пострадали от катастрофи. Спешните медици ще покажат как се спасяват  петима ранени от два катастрофирали автомобила. Това ще стане на 13 септември от 10 часа в центъра на града. Демонстрацията ще обхване цяло времетраене на спасителна операция-от подаването на сигнал на телефона за спешни повиквания 112 до транспортирането за МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”. Ще бъде проверено взаимодествието на единната спасителна система включваща телефона за спешни повиквания,полицията и пожарната. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на ЦСМП д-р Атанас Митков.

  Спешните ни медици ще повишат подготовката си за реакция при кризи в два семинара, които ще се проведат на 12 септември в сградата на многопрофилната болница. Те са в рамките на българо-гръция проект за трансгранично сътрудничество, осъществяван от здравни институции от двете страни на границата.

 Първият семинар е под наслов „Действия на ЦСМП-Кърджали при природни бедствия”, а вторият-„Взаимодействие на силите на единната спасителна система при крупни производствени аварии”, каза още д-р Митков.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини