16 °C

Адвокат от Кърджали поиска 19 бона хонорар след като декларира че е оказвал”безплатна правна помощ”

Изображение 1 от 2

  Адвокат от Кърджали поиска 18 960,60 лв. възнаграждение след като декларира ,че е оказвал „безплатна правна помощ”. Юристът Ясен С.внесе в Окръжен съд Кърджали молба да му бъде присъден хонорарът, след като е защитавал интересите на ищците Т.Д.И;,М.В.И.;Б.Н.Т. и М.Д.И.пред застрахователно дружество.

  Според закона Ясен С. има право на възнаграждение,  изплатено от загубилата делото страна,  само ако има сключен договор с ищците за оказване на безплатна правна помощ, а не при декларирани намерения. Такъв обаче няма.Освен това не са представени и документи , че ищците са материално затруднени.

    Аргументите на адвоката са, че при делото трудът му не е бил съобразен с с броя на предявените искове,техният размер и финансова тежест, правната сложност и продължителността на процеса.

   Окръжен съд Кърджали отхвърли молбата на Ясен С. Той има право да обжалва в Пловдивския апелативен съд.

  Георги Кулов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   По
   ПОТЪРПЕВШ
   0 -3
   08:00, 5 сеп 2019
   Ттова момче е грешка в правната система. Работи на принципа - каквото стане,съдът така реши. Търсете го офисите на ресторантите и баровете
  • 2
   Iv
   Ivan
   0 0
   23:22, 5 сеп 2019
   Забавно ...
  • 3
   Па
   Пауло Куелю
   3 0
   23:46, 5 сеп 2019
   Който е кадърен да изкарва пари,а за некадърните остава само да злобеят
  • 4
   Би
   Биг Брадър
   2 -1
   00:02, 6 сеп 2019
   Публикувайте новини,не занимавайте хората с глупости. Малоумници
  • 5
   От
   От Кръчмата
   1 0
   13:44, 6 сеп 2019
   г-н. "редакор журналистче"твоето работно място е кръчмата на Коцето...наздраве.
  • 6
   Ям
   Ямболски *******
   1 0
   12:01, 7 сеп 2019
   Берад! яка новина пишеш . .. ште чарпиш една голяна ракиа
  • 7
   До
   До всички
   1 0
   13:17, 7 сеп 2019
   Ако този адвокат поискал толкова за труда си, замислете се само за своите клиенти коклоко пъти по - вече от тази сума им успял лично за всеки тях от застрохователя.
   Заглавието на статията е подвеждащо и негативно от страна на редактора и не му прави чест.

  Хороскоп за 21.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
  21.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
  21.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
  21.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
  21.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
  21.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
  21.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
  21.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
  21.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
  21.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
  21.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
  21.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
  21.09.2019
  Последни новини