Театърът в Кърджали поставя началото на новия сезон с премиерно за българска сцена заглавие

С премиера поставя началото на есенно-зимния сезон Театрално-музикален център – Кърджали. За първи път на българска сцена ще бъде представен спектакълът „Перфектната сватба“ на Робин Хоудън. Лично авторът предостави правата за творбата си на Кърджалийския театър. „Смях до сълзи, виртуозни номера, комедия безкрай! Това е, което очаква зрителите на представлението“, разкрива режисьорът Владлен Александров. „Перфектната сватба“ е комично пътуване към откриване на истинските чувства, истинските приятелства, истинската любов“, допълва той.

На премиерата, която ще бъде на 16 септември, тази година, зрителите ще видят калейдоскоп от герои, търсещи щастието. Ролите са поверени на известните имена Елен Колева, София Бобчева, Христо Терзиев, Анна Петрова. В интересни образи зрителите ще видят още Божидар Георгиев, Цветан Николов, Адриана Кънчева. Сценографията и костюмите са на Весела Статкова и Иван Карев.

Премиерно ще бъде и представянето на спектакъла от репертоара на ТМЦ-Кърджали „Бременските музиканти“ на режисьора Леонард Капон. Своя дебют в него, на кърджалийска сцена, ще направят младите актьори Мигела Шушутева и Александър Попов – новото попълнение в трупата. Завършили са специалност „Актьорство за драматичен театър“ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в класа на доц. Леонард Капон.

С още едно заглавие ще бъде обогатен афишът на кърджалийския театър. Хафъз Гулиев, главен режисьор на Азербайджанската държавна академична опера и балет, започна работа със състав „Кадрие Лятифова“ по „Аршин Мал Алан“ от Узеир Хаджибеков. Премиерата на спектакъла ще бъде на 18 март, идната година, във връзка с отбелязването на Деня „Невруз“, традиционен празник за Азербайджан.

Следващата, 2020 година, е по-особена за театъра в Кърджали. На 1 септември ще се навършат 60 години от създаването му. „Цялата предстояща година ще мине под знака на годишнината. В момента сме в процес на подготовка на по-специална програма за честването. В тази връзка имаме идеи за няколко проекта, сред които членството ни в Европейската асоциация за театър, работа на гост-режисьори от Русия и Франция на наша сцена, но на този етап няма да „повдигам завесата“ изцяло“, каза директорът на ТМЦ-Кърджали, Гълъб Бочуков.

Ваканцията за кърджалийския театър приключи. Творческите състави работят активно по новите заглавия, а също ще гостуват в различни населени места в страната.

Касата на театъра също вече работи и предлага билети. Предстоят и много гастроли на театри от страната с интересни спектакли.

Заповядайте! Очакваме Ви!

ТМЦ-прес

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини