Той демонстрира богатство в социалната мрежа и получи 17 години за наркотрафик

Изображение 1 от 2

    Наркотърговец, който се хвали с луксозния си живот в социалните медии, е осъден на 17 години затвор, съобщава CBS Local.

    Известен като Oxygod, 22-годишнният Уайат Пасек управлявал фабрика за производство на фалшиви лекарства, съдържащи опиати. С двама съучастници той притежавал тайна лаборатория на полуостров Балбоа в Калифорния, където се правели стотици хиляди хапчета, със закупен от китайски доставчик фентанил.

    Лекарствата изглеждали като оксикодон  - болкоуспокояващо, широко разпространено в Съединените щати, но всъщност съдържали опиоиден аналгетик. Това синтетично вещество често води до бързо предозиране. По време на ареста властите открили лаборатория за пресоване на таблетки, в която имало почти 100 хиляди фалшиви хапчета оксикодон, шест килограма фентанил и стотици фалшиви хапчета Xanax.

    След като прекарал около година в продажбата на хапчетата онлайн, Пасек натрупал в кеш 21 000 долара , часовник Silver Royal Offshore с диаманти, златно и диамантено биткоин колие, две златни кюлчета и хиляди долари в криптовалута. И той няма търпение да покаже богатството си в Instagram. В един пост той седи на диван, заобиколен от пет жени, с насочен към камерата пистолет, а на друга - на маса, затрупана с пари с бутилка алкохол.

    Младежът постоянно публикува в социалните мрежи свои снимки с пачки пари, полуголи жени и оръжия. Той многократно се хвали за своите инвестиционни стратегии в Instagram, чрез които уж си изкарва прехраната.

    Шестмесечно разследване разкрива, че Пасек е направил богатството си незаконно. Той се призна за виновен в заговор за извършване на наркотрафик, тъй като вече е осъден за незаконно притежание на оръжие и пране на пари.

    "Подсъдимите по това дело изиграха пряка роля за подхранването на опиоидната криза в страната", заяви прокурорът. Той отбеляза, че поведението на престъпниците показва пълно неуважение към човешкия живот.

    Уайат Пасек е осъден на 17 години и половина затвор. Неговите съучастници получиха съответно седем и три години.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини