Днес Районно мюфтийство проведе Регионално състезание по основни познания за Исляма

Изображение 1 от 5

    Днес 29.08.2019г. в Духовно Училище, гр. Момчилград се проведе Регинално Състезание по основни познания по за Исляма, организирано от Районно Мюфтийство Кърджали.
    Нетърпеливи и развълнувани деца от цялата кърджалийска област още от ранна утрин започнаха да пристигат в Момчилград, за да се съревновават в познанията си в областта на своята религия. В състезанието тази година участваха 14 курса. Те се съревноваваха поотделно на три нива. Състезанието беше съставено в два кръга и културна програма, където участниците имаха възможността да покажат таланти в различни направления- художествено четене на Куран, изпълнение на иляхи, рецитиране на стихотворение и д.р.. Първият кръг беше решаване на тест, в който децата трябваше да отбележат правилните отговори на въпроси свързани с акида, фъкх, ахляк и сийер. Вторият кръг беше свързан с четене наизуст на сури от Куран-и Керим, дуи и изразително четене. 
    Състезанието биши открито с четене на знамения от Курана от Метин Улуоджак- гост имам от Република Турция. След това директорът на ДУ Момчилград Ахмет Бозовпроизнесе приветстващи слова към всички присъстващи и пожела успех на участващите. После и наместник мюфтията Ардино и заместник мюфтия на Кърджали Ерхан Реджеб също приветства присъстващите и участниците и им пожела успех. С най-трудната задача да отсее и определи най-добрияг участник се зае журито в състав: председател: Хюсеин Мустафа- възпитател в ДУ Момчилград, Ахмет Хасан- възпитател в ДУ Момчилград и Метин Улуоджак- гост имам от Република Турция. Всички участници се представиха много добре.
    От участниците в първо ниво се класираха следните:
    1. Бушра Емин - Джебел
    2. Джюнейт Метин- Джебел
    3. Ниляй Мехмед- Джебел 
    От второ ниво:
    1. Фуркан Мустафа- Бенковски 
    2. Енес Бозов- Момчилград
    3. Емин Екрем- Бенковски 
    От трето ниво:
    1. Шуле Алиосман- Звездел
    2. Хатидже Али- Опълченско
    3. Ъшъл Шюкрю- Лясково
    На класиралите се участници на първо място, от трите групи имаше награда по един таблет, книги и ученически пособия. Както и за класиралите се на второ и трето място имаше парични награди, също така за всички участници в състезанието имаше награди, книги и ученически пособия. Целият награден фонд беше осигурен от известния предприемач и бизнесмен от гр. Кърджали, г-н Кадир Кърджъ.
    Програмата приключи с дуа на наместник мюфтията на Крумовград и заместник мюфтия на Кърджали Насуф Насуф и обяд за всички присъстващи, осигурен от организаторите.
    Това съобщиха за Кърджали бг вести от Районно мюфтийство в областния град.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини